292 nye smittetilfælde i Danmark og ni yderligere indlagte

Yderligere 292 er bekræftet smittet med coronavirus i Danmark det seneste døgn.

Det viser de seneste tal fra Statens Serum Institut.

Antallet af indlagte med coronavirus er steget med ni til 44 siden torsdag. Heraf ligger syv på intensivafdeling. Det er en stigning på to det seneste døgn. En patient ligger i respirator.

Der er ikke registreret nogle nye coronarelaterede dødsfald det seneste døgn. I alt 629 personer er bekræftet døde med corona i Danmark, siden pandemien brød ud.

I denne uge er de højeste daglige smittetal siden april blevet registreret, selv om tallet falder en smule fredag. Torsdag var antallet af nysmittede på 317.

Det hører dog med til billedet, at der blev testet langt færre i april, end der gør nu. Derfor opdages der formentlig flere tilfælde i dag.

Søren Riis Paludan, professor i virologi på Aarhus Universitet, bider netop mærke i, at der i dag smitteopspores mere aggressivt.

– Man skal huske, at når man begynder at smitteopspore mere proaktivt, finder man rigtig mange. Nogle på grund af, af vi har mere smitte, end vi ønsker, og andre fordi vi optrevler smittekæder.

– Heldigvis er antallet af nysmittede ikke længere på vej op. Der er ikke nogen indikationer på, at vi er i en eksponentiel fase, siger Søren Riis Paludan.

Han siger også, at stigningen i antallet af indlæggelser er naturlig, når der har været stigende smittetal den seneste tid.

– Jeg tænker først og fremmest, de nye indlagte er en konsekvens af de smittetal, vi har set en stigning i blandt andet København over den seneste uges tid, siger han.

I Odense, København og 16 andre kommuner har stigende smittetal medført restriktioner. 59 af dagens nye smittetilfælde er registreret i København, mens tallet for Odense er 12.

/ritzau/