701 kvinder støtter Sofie Lindes protest mod sexisme

701 kvinder har underskrevet et åbent brev til mediebranchen, hvor de støtter tv-vært Sofie Lindes protest mod sexisme i branchen.

Det skriver Politiken.

Kvinderne kritiserer i brevet de danske mediechefer for ikke at gøre nok for at stoppe sexisme i branchen.

– Vi får at vide, at døren altid er åben. At vi skal gå til ledelsen, hvis vi oplever noget grænseoverskridende. Men i den opfordring ligger hele udfordringen – for hvorfor er det egentlig ikke de grænseoverskridende mænd, I taler til?, står der i brevet.

De 701 underskriver er eller har været tilknyttet en bred vifte af danske mediearbejdspladser og har alle oplevet sexisme på arbejdspladsen.

– Det skete engang. Det sker stadig, står der i brevet.

Da tv-værten Sofie Linde var vært for årets Zulu Comedy Galla, fortalte hun til et målløst publikum, at en magtfuld mediemand havde foreslået hende at give ham oralsex, hvis hun ville gøre sig nogen forhåbninger om at blive i branchen.

Episoden skete, dengang Sofie Linde var blot 18 år gammel, og i et interview med P1 Morgen fortæller den i dag 30-årige tv-vært, hvorfor hun vælger at stå frem med sin historie nu.

– Min præmis for at sige det, jeg gjorde, var at understrege, at man i virkeligheden godt kan sige nej, og at det hele nok skal gå alligevel, siger hun blandt andet i P1-interviewet ifølge Ekstra Bladet.

Hos Danske Medier, som er brancheorganisation for størstedelen af de danske medier, tager man det “meget, meget alvorligt”, at så mange kvinder støtter en åben protest mod sexisme i branchen.

Det siger administrerende direktør Louise Brincker til Politiken.

– Over 700 underskrivere er mange. Det er jeg ked af at høre, og fra Danske Mediers side kommer vi til at sikre, at vores medlemmer har fokus på det her, siger hun.

/ritzau/