Smittestigning: Testfaciliteter bliver opgraderet i København

Testfaciliteterne i hovedstadsområdet bliver opgraderet. Det sagde sundheds-og ældreminister Magnus Heunicke (S) på et pressemøde fredag.

Det sker, efter at der de seneste dage er sket en stigning af antal smittede med coronavirus. Det gælder særligt i Odense og København.

– I København har der været 173 smittede den seneste uge. I Odense er tallet 98, sagde Magnus Heunicke (S).

Opgraderingen på testfaciliteterne vil ske i teltene i Fælledparken og Københavns Lufthavn. Samtidig kommer der midlertidige testfaciliteter i Valby og på Nørrebro, oplyste sundhedsministeren.

Derudover mindede han om at huske de “gode vaner”.

– Sprit, afstand, og hvis man har symptomer, skal man holde sig væk, host i ærmet og brug selvfølgelig også mundbind de steder, hvor det er påkrævet, sagde han.

Fra konstitueret direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed, Anette Lykke Petri, lød det, at man fra København Kommunes side vil igangsætte en “øget informationsindsats” blandt andet til de unge og yngre voksne, hvor der er lige nu er størst smitte.

Derudover sagde hun, at der hos University College Lillebælt (UCL) er taget “specifikke initiativer” med øget testning.

Det sker efter 1072 elever fra læreruddannelsen på UCL er blevet sendt hjem, fordi der er udbrudt smitte blandt en række af de studerende.

Sundhedsmyndighederne vil efter weekenden tage stilling til, om smittetallet bliver ved med at stige, og om lokale nedlukninger vil blive nødvendigt.

– Det er ikke urealistisk, at vi vil tage andre redskaber i brug allerede på mandag. Vi følger situationen nøje, sagde Petri.

Der er fredag registreret 173 nye smittetilfælde. Antallet af indlagte med covid-19 er steget med en person til 18.

Opdateringen viser også, at der er registeret endnu et corona-relateret dødsfald i Danmark. Dermed er der registreret 627 corona-relaterede dødsfald i Danmark.

/ritzau/