Rektor beklager introøvelser med nærkontakt mellem elever

En række lærerstuderende i Odense har under deres introforløb deltaget i samarbejdsøvelser, hvor de har stået meget tæt.

Det har fået rektor på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole til at beklage, at studerende har deltaget i øvelser, der ikke har været i tråd med corona-retningslinjerne.

Det skriver TV2.

– Vi har aftalt med rusvejlederne, at der er en hel masse ting, vi plejer at lave, som vi ikke laver i år. Så vi var af den overbevisning, at vi havde nogle rusforløb, der var fuldt forsvarlige.

– Men det har vi ikke haft hele vejen rundt, og det er i sidste instans vores ansvar, siger rektoren til mediet.

Torsdag er det kommet frem, at flere end 1000 elever fra netop læreruddannelsen på University College Lillebælt (UCL) er sendt hjem, fordi der er udbrudt smitte blandt en række af de studerende.

Mindst 36 på studieretningen er bekræftet smittet med coronavirus.

Derfor må de øvrige lærerstuderende på UCL ikke vende tilbage til skolen, før de to gange er testet negative for virusset. Indtil da modtager de undervisning online.

Det er uvist, om der er nogle af de, der har deltaget i samarbejdsøvelser med nær kontakt, som er smittet.

En af de studerende, der er hjemsendt, er Aleksander Høier. Han kalder det “megaærgerligt”, at nogle på holdet er bekræftet smittet, og han håber, at han selv slipper.

Aleksander Høier tager tilsyneladende ikke nyheden om smitteudbruddet så tungt.

– Det betyder bare, at vi fortsat er nødt til at holde afstand og spritte hænder. Vores bedsteforældre blev kaldt i krig, og vi skal sidde i en sofa. Jeg tror, det går, siger han til TV2 Fyn.

Efter at der er konstateret et smitteudbrud på skolen, har en række elever fra andre studieretninger ønsket at blive testet for coronavirus.

Derfor er der torsdag sat hvide telte op foran skolen, så studerende og medarbejdere får mulighed for at blive testet.

Tal fra Statens Serum Institut torsdag viser, at 179 i landet er bekræftet smittet med coronavirus det seneste døgn.

Heraf er 31 af dem registreret i Odense Kommune. Det udgør lidt over en sjettedel af det samlede antal nye smittede.

/ritzau/