Danmark er det mest selskabelige land under corona

Sommeren over har mange danskere skruet op for deres sociale liv.

I starten af august var det kun 14 procent af danskerne, der lod være med at invitere gæster hjem. 35 procent undgik større forsamlinger med mere end 10 mennesker.

Dermed er Danmark det mest selskabelige land blandt mere end 20 lande, der har deltaget i en stor international undersøgelse, som britiske forskere ved Imperial College London står bag.

Det skriver DR.

Forskerne har med hjælp fra analyseinstituttet YouGov undersøgt folks opførsel i 26 lande fra starten af juni til starten af august. Her har de spurgt et repræsentativt udsnit af befolkningen i landene, hvordan de har opført sig.

Og vi er med tiden blevet mindre og mindre forsigtige.

For mens 60 procent undlod at invitere gæster hjem i starten af juni, var det under 15 procent, der gjorde det samme i slutningen af juli og starten af august, skriver DR.

– Det er noget, vi er meget opmærksomme på, for nu går vi snart ind i den kolde tid, hvor vi er mere indendørs. Så er det meget vigtigt, at vi tager de gode vaner med og måske også strammer lidt op for at forebygge smitte, siger direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm til DR.

/ritzau/