Frankrig og Kroatien krydser grænse – kan lukkes for danskere

Frankrig og Kroatien er for anden dag i træk over grænsen for, hvornår Udenrigsministeriet anbefaler danskere at rejse dertil.

Det viser tal fra Det Europæiske Center for Sygdomsforebyggelse og Sygdomskontrol (ECDC) tirsdag.

De danske myndigheder fraråder ikke-nødvendige rejser til lande, som har over 30 nye smittetilfælde per 100.000 indbyggere om ugen.

De seneste to uger har Frankrig i gennemsnit registreret 31,4 nye smittetilfælde per 100.000 indbyggere om ugen. I Kroatien ligger tallet tirsdag på 32,7.

Dermed kan landene risikere at blive de næste steder, som Udenrigsministeriet fraråder rejse til. Udenrigsministeriets rejsevejledninger bliver opdateret hver torsdag, og billedet kan derfor nå at ændre sig i de kommende dage.

Norge og Storbritannien har allerede frarådet deres borgere at rejse til Frankrig.

Også Tyskland frarådede mandag alle ikke-nødvendige rejser til to regioner i Frankrig. Herunder regionen som hovedstaden Paris ligger i.

Frankrig registrerede søndag 4897 nye coronatilfælde på 24 timer. Det højeste antal nye smittede, siden den gradvise genåbning af samfundet begyndte i maj.

For at et land – der først har været lukket – bliver åbnet igen, skal det have under 20 smittetilfælde per 100.000 indbyggere om ugen.

Ud over antal af smittede kigger de danske myndigheder på testniveauet, og hvor stor en andel der testes positive.

Der bliver også kigget på det enkelte lands restriktioner i forhold til indrejse – for eksempel om der er krav om karantæne.

Torsdag i sidste uge besluttede Udenrigsministeriet at fraråde rejser til Monaco på grund af stigende smittetal med coronavirus.

Også Finland og Slovenien kom i sidste uge på listen. Det skyldes dog, at landene har indført 14 dages karantænekrav for indrejsende fra Danmark.

Også Litauen, Estland, Letland og Island er i løbet af de seneste uger blevet føjet til listen over lande, Danmark fraråder rejser til.

Spanien og Irland er også på listen over lande, hvor der frarådes turistrejser til.

/ritzau/