Studiestart på Aarhus Universitet: Lærere kan afbryde undervisning

Mandag lyder startskuddet for tusindvis af nye studerende på Aarhus Universitet.

Men studiestarten er noget anderledes, end den plejer som følge af situationen med coronavirus, forklarer prorektor Berit Eika.

Universitetets egen kampagne “Be nice – not corona-træls” skal med bannere og plakater minde studerende og ansatte om afstand og afspritning.

– Desuden har vi informeret alle undervisere om, at de ikke skal tøve med at afbryde undervisningen, hvis der er en usikker situation.

– Det samme får de studerende at vide. De har altid lov at trække i nødbremsen, hvis der er for mange mennesker samlet et sted, eller hvis noget føles usikkert, siger hun.

De studerende bliver holdt i grupper af maksimalt 30 personer.

Dele af undervisningen er blevet omlagt, ligesom selve studiestarten også er det.

– Vi har lavet et virtuelt studiestartsmodul med nødvendige informationer om studieliv, uddannelsesforhold og den slags ting.

– Før mødtes man med sine tutorer og blev introduceret fagligt og socialt, men i år har al traditionel rusaktivitet været aflyst i Aarhus, siger Berit Eika.

Aarhus Universitet har optaget cirka 7000 studerende i alt fordelt på campus i Aarhus, Herning og Emdrup.

Studiestarten er løbende, så nogle fakulteter åbner mandag, mens andre først begynder onsdag.

Undervisningsformerne vil variere meget fra uddannelse til uddannelse, forklarer Berit Eika.

– Vi ved, at særligt forelæsninger lettest kan omlægges til online. Men det kan også være sådan, at halvdelen af holdet sidder i auditoriet, mens resten følger med på livestream hjemmefra.

– Det bliver tilrettelagt ud fra, hvor mange studerende der er på et hold, og så hvor afgørende det fysiske fremmøde er for undervisningen, siger hun.

Desuden lukker campus klokken 18.00, så sene ophold kun sker efter nærmere aftaler.

Desuden skal alle aktiviteter have et fagligt islæt og være uden alkohol.

/ritzau/