Slagteri skruer op for produktion efter ny runde coronatest

Fredag fik det smitteramte Danish Crown Slagteri i Ringsted resultaterne af 455 test af medarbejdere på slagteriet.

Kun én var positiv, og det får slagteriet til at vurdere, at produktionen kan udvides fra mandag. De 455 test blev foretaget onsdag.

Det oplyser Danish Crown.

Fredag genåbnede slagteriet i Ringsted sin produktion efter to ugers nedlukning på grund af et stort udbrud med coronavirus blandt medarbejderne.

Siden slagteriet blev lukket, er smittetallet faldet, og de ansatte har været gennem flere runder test. Derfor har Danish Crown fundet det forsvarligt at åbne igen fredag.

Samlet har der været 165 smittetilfælde, siden det første blev registreret i slutningen af juli.

I begyndelsen af august, da der var en stor stigning i smitten, indførte Danish Crown en række tiltag for at minimere risikoen for smitte på sine slagterier i Danmark.

De vil stadig være gældende, når slagteriet i Ringsted genstarter produktionen.

Blandt andet skal medarbejderne have tjekket deres temperatur, når de møder ind, og hvis den er over 37,8 grader, bliver de sendt hjem.

I selve arbejdet vil slagteriarbejderne skulle bære mundbind.

Derudover vil de ansatte blive testet. I næste uge to gange, og fremover er det planen at fortsætte med en ugentlig test. Der er ikke sat udløbsdato på den praksis.

Der er 850 ansatte på slagteriet i Ringsted, og derudover beskæftiger Fødevarestyrelsen og forskellige underleverandører omkring 150 på adressen.

/ritzau/