71 nye smittetilfælde med coronvirus – laveste antal i august

Der er fredag registreret 71 nye smittetilfælde med coronavirus i Danmark.

Det siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) på et pressemøde fredag.

Antallet af nye smittede er det laveste antal daglige tilfælde, der er oplyst i august, hvor der langt de fleste dage har været over 100 daglige smittetilfælde.

– Den stigning, vi så både nationalt og lokalt de seneste uger, ser ud til at være aftaget, siger han.

Ministeren fortæller desuden, at kontakttallet ligger på et. Tallet er et udtryk for, hvor mange smittede en smittet person i gennemsnit giver virusset videre til.

Magnus Heunicke siger, at epidemien “hverken er på vej op eller på vej ned”.

Selv om udviklingen er stabil, har myndighederne skærpet fokus på kommuner med mange smittetilfælde.

Det gælder Rødovre, Ishøj, Randers og Glostrup, som alle har mere end 20 smittede per 100.000 indbyggere den seneste uge, som er grænsen for, hvornår kommuner kommer på myndighedernes radar.

Tidligere er det byer som Aarhus og Silkeborg, der har været fokus på med et stigende smittetal. Her er udviklingen positiv, fortæller ministeren på pressemødet.

Aarhus har over den seneste uge haft 51,3 smittetilfælde per 100.000 indbyggere. Tallet er faldet på det seneste, men Aarhus er stadig den værst ramte by i Danmark.

Tidligere var der desuden fokus på Ringsted, Sorø, Glostrup, Nyborg og Solrød. De fleste af byerne har i mellemtiden fået styr på de lokale smittebrud.

Glostrup balancerer på myndighedernes grænse med 21,5 smittede, mens de fem øvrige byer alle inden for den seneste uge er kommet under 10 tilfælde per 100.000 indbyggere, viser tal fra Statens Serum Institut.

Dog har Silkeborg Gymnasium torsdag valgt at sende alle elever hjem for at begrænse coronasmitte. Det sker, fordi fem elever fra skolen er blevet testet positive i løbet af denne uge. Det skriver Midtjyllands Avis.

/ritzau/