Danmark fraråder rejser til Monaco og Finland

Danmark føjer Monaco og Finland til listen over steder, som danskere frarådes at rejse til.

Det oplyser Udenrigsministeriet.

For Monaco skyldes det et øget smittetal med coronavirus, mens det for Finland bunder i indrejserestriktioner, der indføres af landet på grund af virusset.

For Monaco gælder rejsevejledningen fra på et tidspunkt i denne uge. For Finland gælder den fra mandag. Det er her, landets restriktioner træder i kraft.

Slovenien ventes snart at melde ud, om der skal indføres rejserestriktioner for en række lande, herunder Danmark. Hvis Danmark omfattes, vil danskere blive frarådet at rejse dertil.

Norge har besluttet fra lørdag at fraråde rejser til Region Hovedstaden. I forvejen har Norge Region Midtjylland og Region Sjælland på sin røde liste.

Udenrigsministeriet oplyser dog, at man stadig ikke fraråder rejser til Norge, selv om nabolandet fraråder rejser til tre danske regioner.

Også Litauen, Estland, Letland og Island er i løbet af de seneste to uger blevet føjet til listen over lande, Danmark fraråder rejser til.

Spanien er også på listen.

Selv om et land er gult, og Danmark dermed ikke fraråder borgere at rejse dertil, skal man udvise ekstra forsigtighed og respekt for de gældende restriktioner for at forebygge smitte med coronavirus.

/ritzau/