Tirsdag rundede Danmark to millioner coronatest

Over to millioner test for coronavirus er blevet udført i Danmark. De er foretaget på over 1.440.000 individuelle personer, oplyser Danske Regioner.

Det betyder, at cirka hver fjerde har stiftet bekendtskab med testen.

Formand for Danske Regioner Stephanie Lose er stolt og glad.

– I øjeblikket bliver rigtig, rigtig mange danskere testet, og det er takket være en fantastisk indsats fra medarbejderne i sundhedsvæsnet, at det kan lade sig gøre, siger hun.

Regeringen har i den seneste genåbningsaftale sat et mål om, at der skal være svar på 80 procent af coronatestene inden for 24 timer.

Der er en oversigt på Danske Regioners hjemmeside over svartiden på en coronatest. Den seneste opgørelse er fra den 3. august. Her var svartiden for 95 procent af testene 29 timer og for 75 procent af testene 24 timer.

– Vi arbejder i alle regioner på at gøre vores processer mere effektive. For eksempel at mindske tiden mellem at prøven bliver taget, til den kan blive analyseret, oplyser Stephanie Lose.

Mange tusinde borgere ville gerne bestille en tid til coronatest mandag. Derfor opstod der kø, og mere end 16.000 ventede på at bestille en tid. Tirsdag var der dog ingen kø.

– Mange vil gerne bestille tid, og teknisk kigger vi på, hvordan vi kan løse det, så vi kan få køerne minimerede, siger Stephanie Lose.

Kapaciteten på hjemmeside er efterfølgende blevet sat op, så dobbelt så mange kan bestille tid til en test.

Ifølge Danske Regioner så bliver flere – både børn og voksne – testet. Det sker, i takt med at hverdagen starter igen efter ferien, og smittetrykket stiger.

Statens Serum Institut oplyser, at fra mandag til tirsdag blev der taget 27.768 prøver.

Det seneste døgn er 115 smittet med coronavirus.

/ritzau/