Pridens hæderspris går til støttegruppe for LGBT-flygtninge

Copenhagen Pride er en smule anderledes år på grund af coronakrisen, men det stopper ikke LGBT+ Danmark, Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner, i at uddele prisen Årets Laks.

I år går den til LGBT Asylum, der støtter og rådgiver flygtninge med LGBT-baggrund. Det oplyser LGBT+ Danmark i en pressemeddelelse.

Her kalder LGBT+ Danmark LGBT-flygtninge for ”en af de mest oversete grupper i samfundet”.

– Det danske asylsystem er langt fra LGBT+ kompetent, men LGBT Asylums frivillige er altid klar til at hjælpe LGBT+ asylansøgerne med rådgivning og hjælp til at køre deres sag. Samtidig skaber LGBT Asylum et særligt rum for sociale aktiviteter og skabelse af netværk langt væk fra den utrygge hverdag på Danmarks asylcentre, lyder det i forklaringen af, hvorfor LGBT Asylum har vundet årets pris.

– LGBT Asylum bidrager med uvurderlig hjælp til at klare den proces, det er at være særlig udsat asylansøger, og det er grunden til, at LGBT+ Danmark i dag hædrer LGBT Asylum med Årets Laks.

Årets Laks er blevet uddelt hvert år siden 2003 ved den årlige Pride i København. Prisen går til en person eller organisation, som arbejder for at støtte seksuelle minoriteters rettigheder.

Af tidligere vindere kan nævnes den norske ungdomsserie SKAM og forhenværende statsminister Helle Thorning-Schmidt (S). I 2019 modtog forfatteren Leonora Christina Skov Årets Laks.

Prisuddelingen foregår på Rådhuspladsen i København tirsdag aften klokken 20.30. Den livestreames i år ligesom flere andre begivenheder. Det sker på grund af coronakrisen.

Der er dog stadig aktiviteter hele ugen hos Copenhagen Pride, der startede mandag og slutter søndag.

/ritzau/