165 nye smittetilfælde – næsthøjeste antal i månedsvis

Der er registreret 165 nye smittetilfælde i Danmark fra torsdag til fredag. Det oplyser Statens Serum Institut (SSI).

Antallet af nye smittetilfælde er det næsthøjeste antal på én dag, som er registreret siden slutningen af april.

Tallet skal dog – når man sammenligner med tallene i starten af udbruddet – ses i lyset af, at der bliver testet langt flere i dag end i foråret.

I starten af coronapandemien var der restriktioner på, hvem der kunne blive testet. Det er blevet lempet over flere gange, og i dag kan alle få en coronatest. Det seneste døgn alene er der kommet prøvesvar fra 22.029 personer.

77 af de nye smittetilfælde er i Aarhus, som er ramt af et udbrud af virusset. I Silkeborg, som også er på myndighedernes radar, er der seks nye tilfælde.

Aarhus er den kommune i landet med flest smittede over den seneste uge, mens Silkeborg er nummer to.

Til gengæld er der ingen nye smittede i Ringsted, hvor et udbrud er udsprunget fra Danish Crowns slagteri i byen.

Ud over Silkeborg og Aarhus oplever en række kommuner i nærheden af København også stigende smitte.

Det gælder blandt andet Høje-Taastrup og Hvidovre, som begge har haft mellem 30 og 40 nye smittetilfælde per 100.000 indbyggere den seneste uge.

I Brøndby, Albertslund, Hvidovre og Gentofte har der været mellem 20 og 30 smittede per 100.000 indbyggere den seneste uge.

Derudover viser tallene, at antallet af indlagte er steget med en enkelt, så der samlet set er 14 indlagte på landets sygehuse, der er smittet med coronavirus.

Der er ingen nye dødsfald registreret det seneste døgn. Samlet har Danmark haft 621 dødsfald siden begyndelsen af marts.

/ritzau/