To nye smittetilfælde hos aarhusiansk busselskab

Hos busselskabet Aarhus Sporveje er to chauffører torsdag konstateret smittet med coronavirus.

Det bekræfter Bjarne Larsen, HR- og kvalitetschef hos Aarhus Sporveje, overfor Fagbladet 3F.

– Vi har sendt lister til Styrelsen for Patientsikkerhed over de chauffører, der har været i kontakt med de smittede kollegaer. De skal nu tage stilling til, om nogle af de chauffører skal isoleres, siger Bjarne Larsen.

I alt 14 chauffører hos Aarhus Sporveje er blevet smittet med coronavirus, siden pandemien kom til Danmark. 12 af de smittede chauffører er stadig sygemeldte, mens to er raskmeldte.

De to nye smittede chauffører arbejder henholdsvis på Station Vest i Tilst og på Station Syd i Hasselager.

– Chaufførerne har ikke haft kontakt med hinanden, og de er blevet smittet uafhængigt af hinanden. Vi har lukket de opholdsstuer ned, hvor de smittede chauffører har befundet sig, siger Bjarne Larsen.

Det bekymrer Bjarne Larsen, at busselskabet fortsat får nye smittede chauffører.

– Jo flere smittede, vi får, jo mere nervøs bliver man. Men vi må erkende, at smittetallene i Aarhus ikke er bragt til ro endnu. Og jeg kan ikke se nogen systematik i forhold til vores virksomhed, siger Bjarne Larsen.

/ritzau/