Tre regioner sender testudstyr til coronaramte Aarhus

Region Nordjylland, Syddanmark og Hovedstaden sender alt disponibelt testpersonale og udstyr til Aarhus, hvor coronasmitten spreder sig markant.

Det skriver Ekstra Bladet.

Region Midtjylland, hvor Aarhus ligger, skriver på Twitter:
– Tak! Regionerne sender lige nu alt disponibelt covid-19-testpersonale og materiel til Aarhus for at støtte smitteopsporingen i Region Midtjylland. Vi er stolte over den enorme hjælp og velvilje.

Aarhus Kommune er netop nu særligt hårdt ramt af et udbrud af coronavirus.

Det har fået myndighederne til at indføre lokale restriktioner. Herunder krav om brug af mundbind i offentlig transport, ligesom studiestarten på ungdomsuddannelser er blevet udskudt.

Fredag var der meldinger om, at der var lang kø til at få foretaget en coronatest i Testcenter Danmarks testcentre i og omkring Aarhus.

Hjælpen fra de tre regioner vil blive indsat de steder i Aarhus Kommune, hvor behovet er størst, skriver Ekstra Bladet.

Region Sjælland deltager ikke i den ekstraordinære hjælp til Aarhus, da regionen selv kæmper med et smitteudbrud omkring Danish Crowns slagteri i Ringsted.

Meldingen om hjælp til testning i Region Midtjylland kommer, dagen efter at statsminister Mette Frederiksen (S) fredag sagde i et interview med avisen Danmark, at hun føler sig sikker på, at den danske testkapacitet er god nok.

– Med den infrastruktur, mobilt testningssystem og en effektiv smitteopsporing, vi har, kan vi indkapsle de udbrud, der opstår, sagde hun til avisen.

Adspurgt om, hvorvidt kapaciteten vil slå til, hvis eksempelvis 50 danske byer rammes af udbrud på samme tid, svarede hun:
– Vi har ressourcer, kapacitet og viden til, at vi kan have flere lokale udbrud i gang og gøre det samtidigt.

/ritzau/