Weekendvejret får livreddere til at komme med advarsel

Hedebølge i weekenden får TrygFonden Kystlivredning til at komme med opfodring for at undgå farlige situationer.

DMI varsler hedebølge op til 32 grader i weekenden. Der er derfor udsigt til årets varmeste dag.

Når temperaturerne stiger, oplever livredderne oftere badegæster med dehydrering og mangel på energi. Det gør, at livredderne sommetider må rykke ud i vandet, fordi en person er afkræftet. Rigeligt med vand, solcreme og skygge kan afhjælpe dette.

Det skriver TrygFonden Kystlivredning i en pressemeddelelse.

– Søg så vidt muligt skygge under en parasol eller gå en tur op til ishuset, så du kan køle af og undgå solstik, siger Lasse Seerup Jensby, driftsleder i TrygFonden Kystlivredning.

Med det gode vejr kommer også flere mennesker på strandene. Derfor kan det være svært at holde afstand til andre. Livredderne opfordrer badegæsterne til at sprede sig på stranden, men stadig bade inden for de rødgule flag. De er sat op på de områder, hvor livredderne patruljerer og holder øje.