25 buschauffører i Aarhus er sendt i selvisolation

Bustrafikken i Aarhus er hårdt ramt, efter at covid-19-smitte også har ramt buschauffører i byen, hvor smitten i øjeblikket spreder sig i højere grad end i resten af landet.

25 buschauffører i Aarhus er således sendt i selvisolation og skal testes, efter at fire chauffører på Station Vest i Aarhus er konstateret smittet med covid-19.

Det oplyser Midttrafik på Facebook.

– Linjerne 14, 15, 3A og 4A kører med uregelmæssig drift og udgåede ture onsdag aften. Embedslægen har på grund af smitteopsporing sendt cirka 25 chauffører til test og selvisolation, skriver Midttrafik.

Det seneste døgn er der registreret 42 nye coronatilfælde i Aarhus. Det er mere end en tredjedel af døgnets 112 nye tilfælde i landet.

Styrelsen for Patientsikkerhed, der står for smitteopsporing i Danmark, er fortsat ved at danne sig et fuldt overblik over smittekæderne i byen.

Styrelsen, Aarhus Kommune, Region Midtjylland, Østjyllands Politi har indkaldt til pressemøde torsdag om situationen i Aarhus.

Særligt borgere med somalisk baggrund er blevet ramt den seneste tid. I sidste uge havde tre ud af fire smittede i Aarhus somalisk baggrund.

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) har onsdag holdt møde med foreningen AarhuSomali, der repræsenterer 13 somaliske foreninger i byen.

Den skal være med til at sikre, at informationen når ud til aarhusianere med somalisk baggrund.

Statens Serum Institut (SSI) har slået fast, at der er tale om en ophobning af tilfælde inden for familier i flere forskellige boligområder.

En mobil testenhed vil de næste to uger køre rundt i boligområder, der er hårdt ramt. Det oplyste Aarhus Kommune onsdag.

Testenheden vil torsdag og fredag været at finde i Gellerup.

/ritzau/