Hver anden nye smittede i Aarhus har somalisk baggrund

Halvdelen Aarhus’ nye smittede med coronavirus siden fredag har somalisk baggrund. Det oplyser Aarhus’ borgmester, Jacob Bundsgaard (S).

– Vi kan se, at en stor andel – cirka halvdelen – ser ud til at være en del af det somaliske mindretal, siger han.

Løsningen skal derfor også især målrettes somaliere, mener borgmesteren.

– Vi kommer til at målrette kommunikationen til dem specifikt, både gennem boligforeningerne og gennem institutioner i områder, hvor der er en høj koncentration af folk med somalisk baggrund, siger Jacob Bundsgaard.

Aarhus har haft en af landets hurtigste stigninger i antallet af nye smittetilfælde. I løbet af weekenden blev 50 personer testet positive for coronavirus. Siden er yderligere 27 blevet konstateret smittet med covid-19.

/ritzau/