Astronaut-is tilbagekaldes fra flere kæder efter metalfund

Fødevarestyrelsen har udvidet antallet af salgssteder, hvorfra astronaut-ispinde tilbagekaldes, da de risikerer at indeholde metalstykker.

Supermarkedskæderne Føtex og Bilka er blevet føjet til den liste af salgssteder, hvor de kendte ispinde er blevet solgt.

Det oplyser Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse fredag.

Torsdag kunne Fødevarestyrelsen oplyse, at producenten Premier Is var blevet nødt til at tilbagekalde astronaut-ispinde på grund af fund af metalstykker i enkelte pakninger fra et parti.

Fødevarestyrelsen råder kunder til enten at levere isene tilbage til butikken eller smide dem ud.

Der er tale om ispakker med astronaut-is med lotnummeret – eller identifikationsnummeret – L38854.

Det kan nemlig ikke udelukkes, at der er metalstykker i flere pakninger.

Ud over Føtex og Bilka er isen blevet solgt i blandt andet Netto, Rema 1000, Fakta og Kvickly. Isen er også blevet solgt igennem Hjem Is-bilerne.

Metalstykkerne kan ifølge Fødevarestyrelsen skade tænder, mund og svælg.

Astronaut-isen, der er kendt for at have en vingummibamse i toppen, har været på markedet siden 1958. Dengang blev den lanceret under navnet “Himmelhunden”.

Formen på isen er inspireret af en sovjetisk rumraket.

Premier Is forhandler en lang række kendte isprodukter, blandt andet “Kæmpe Eskimo”, der har fået en del omtale den seneste uge.

Det er sket, fordi et andet ismærke, Hansen Is, har valgt at droppe navnet, da det kan opfattes stødende. Premier Is har dog valgt at holde fast i navnet.

/ritzau/