Hvide telte tester videre for corona i vinterhalvåret

De hvide testtelte, der er opstillet rundt om i landet for at teste danskerne for coronavirus, bliver bevaret i vinterhalvåret, selv om de har fået kritik for at være for dyre.

Det bekræfter Sundheds- og Ældreministeriet.

Der skal dog findes “en holdbar løsning”, når vinterkulden rammer landet, lyder det fra ministeriet.

Lige nu arbejder regionerne, Testcenter Danmark og den nationale operative stab under politiet sammen for at finde en måde at holde teltene i drift, oplyser ministeriet.

De hvide telte har ellers fået kritik for at være dyre og ineffektive. I Information blev det i midten af juni beskrevet, hvordan de hvide telte koster cirka en milliard kroner at holde i drift i et halvt år.

250 millioner kroner bliver dog finansieret af Novo Nordisk Fonden.

Ud af 128.000 test foretaget fra slutningen af april til midt i juni var 458 positive for coronavirus, og til Information sagde Jakob Kjellberg, sundhedsøkonom hos Det Nationale Forskningscenter for Analyse og Velfærd (Vive), at man kunne komme langt for så mange penge i dansk sundhedsvæsen.

Alle voksne danskere kan bestille en test for coronavirus i de hvide testtelte uden henvisning fra lægen. Har man symptomer, skal man dog kontakte sin læge i stedet for at bestille tid til test i teltene.

/ritzau/