Antallet af ansøgere til pædagoguddannelser falder igen

For femte år i træk falder antallet af ansøgere til pædagoguddannelserne.

Det fremgår af en statistik over fordelingen af ansøgninger på de videregående uddannelser, der er offentliggjort af Uddannelses- og Forskningsministeriet søndag eftermiddag.

I alt 5910 har søgt ind på en pædagoguddannelse som førsteprioritet, hvilket er et lille fald på én procent sammenlignet med 2019.

Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) er ikke bekymret over udviklingen.

– Det er vigtigt at holde fast i, at vi har optaget flere de senere år. Det er rigtigt, at antallet af unge, som søger en pædagoguddannelse som deres førsteprioritet, er faldende, men den kurve har vi stort set knækket i år, siger hun.

S-regeringen og støttepartierne i rød blok er blevet enige om, at der skal indføres minimumsnormering i daginstitutionerne. Det skal være fuldt indfaset i 2025.

Målet er, at der til den tid maksimalt skal være tre børn per voksen i vuggestuer og seks børn per voksen i børnehaver.

– Det er klart, at jeg gerne så, at endnu flere havde lyst til at arbejde med børn, unge og udsatte som pædagog, og det er også en del af min ambition om at forbedre uddannelsen, siger Ane Halsboe-Jørgensen (S).

Mens der ikke umiddelbart er stigende interesse for at blive pædagog, så har flere i år søgt ind på en sygeplejerskeuddannelse som førsteprioritet.

Efter en årrække med faldende ansøgertal har sygeplejerskeuddannelserne i år fået to procent flere ansøgere sammenlignet med 2019.

/ritzau/