Danmark runder en million test for coronavirus

Der er foretaget over en million test for coronavirus i Danmark.

Det viser de seneste tal fra Danske Regioner fredag på baggrund af et udtræk hos Statens Serum Institut.

I alt er der udført 1.001.257 coronatest. Det betyder imidlertid ikke, at over en million danskere er blevet testet, da flere personer kan være blevet testet flere gange.

Der er ikke tal for, hvor mange individer der er blevet testet.

76 procent af testene er blevet foretaget på hospitalerne. De resterende 24 procent af foretaget i eksempelvis de hvide telte, der er stillet op rundtom i landet, som Testcenter Danmark har ansvaret for.

Danske Regioners formand, Stephanie Lose, mener, at det skarpe hjørne er rundet “takket være en fantastisk indsats fra medarbejderne”, herunder blandt andet sygeplejersker, læger, bioanalytikere og indkøbere.

– Der har været udfordringer undervejs, og ved coronakrisens udbrud skulle vi kæmpe med resten af verden om at skaffe enorme mængder udstyr. Men vi formåede at finde nye løsninger.

– Vores fælles indsats har været kraftigt medvirkende til, at vi står med den solide testkapacitet, vi har i dag, siger hun i en skriftlig kommentar.

I alt 12.675 i Danmark er blevet testet positive for coronavirus, viser den seneste opgørelse fra Statens Serum Institut.

/ritzau/