Royal Run er aflyst i 2020 – vender tilbage næste år

Arrangørerne bag motionsløbet Royal Run har opgivet at stable en udgave på benene i 2020 på grund af udbredelsen af coronavirus i Danmark. Det oplyser kongehuset i en pressemeddelelse.

Motionsløbet var oprindeligt planlagt til 1. juni. Da udbruddet af coronavirus kom til Danmark, blev det i første omgang udskudt til 6. september.

Men også den plan må opgives. Dermed må Royal Run gå samme vej som DHL-staffen og Copenhagen Marathon, der begge er blevet aflyst af samme årsag.

2020-udgaven skulle have været tredje gang, at løbet blev afholdt. Sidste år deltog flere end 80.000 personer.

– At samle så mange mennesker i starten af september i år virker ikke længere realistisk, siger kronprins Frederik i pressemeddelelsen.

– Royal Run vil ganske enkelt ikke kunne afvikles i den ånd, som har kendetegnet løbet – et samlingspunkt for danskerne på tværs af alder, på tværs af kongeriget.

– Jeg vil i stedet, sammen med min familie, se frem mod pinsen 2021, hvor vi forhåbentligt kan samles igen til et Royal Run, som vi kender det. Indtil da håber jeg, at alle bevarer glæden ved løb og fysisk udfoldelse.

De cirka 70.000, der har bestilt en plads i årets udgave, vil automatisk få deres startnummer overført til 2021-udgaven, som bliver afholdt 24. maj næste år i Sønderborg, Aalborg, København og Odense samt 17. maj i Nuuk i Grønland.

Der bliver også en udgave i Rønne på Bornholm. Men modsat de andre løb bliver der ikke kongelig deltagelse i den udgave.

Hvis man ikke har mulighed for at deltage i 2021-udgaven, kan man også få sine penge refunderet frem til 8. september.

/ritzau/