Over 11.000 danskere er testet positiv for coronavirus

Yderligere 76 danskere er det seneste døgn testet positiv for coronavirus. Dermed er i alt 11.044 personer nu blevet registreret smittet.

Det viser de seneste tal fra Statens Serum Institut (SSI) tirsdag.

Antallet af nye personer, der er blevet testet positiv det seneste døgn, er dermed steget en smule sammenlignet med de seneste dage.

Mandag blev blot 41 personer registreret smittet, hvilket var det laveste antal siden 16. marts.

Antallet af personer, der er eller har været smittet med coronavirus i Danmark, kan dog være højere, end antallet af personer, der er blevet testet positiv.

Det skyldes flere faktorer. Blandt andet at ikke alle smittede oplever symptomer, og at man heller ikke kan være sikker på, at alle der oplever symptomer, lader sig teste.

Endeligt er der også en lille risiko for, at smittede personer får et negativt svar på en coronatest, selv om de egentligt er smittede.

Samlet set har i alt 402.194 personer i Danmark nu fået svar på en coronatest. Antallet er tirsdag steget med 7800 sammenlignet med den seneste opgørelse mandag.

I opgørelsen medregnes ikke test, som der endnu ikke er kommet svar på.

Antallet af foretagne test har været stigende den seneste tid. Det er sket i takt med at testkapaciteten er blevet øget, og at myndighederne har ændret strategi og tester flere end tidligere.

For at øge testkapaciteten er der rundt om i landet opsat flere hvide telte, som fungerer som testcentre.

Mandag lød det fra myndighederne, at voksne danskere fremover vil kunne bestille en coronatest i teltene uden henvisning fra egen læge.

Til en start blev den mandag muligt for voksne mellem 18 og 25 år, og i løbet af denne uge vil der blive åbnet for de øvrige generationer.

De seneste tal fra SSI tirsdag formiddag indeholder ikke opdaterede tal for antallet af coronarelaterede dødsfald eller indlæggelser.

Mandag viste de seneste tal, at i alt 548 personer er registreret døde med coronavirus.

/ritzau/