Årets fælles affaldsindsamling skal ske hver for sig

Når op til 142.000 skolebørn i år skal ud for at samle dåser, cigaretskod og andet affald til årets affaldsindsamling, skal det ikke ske i uge 17 som oprindeligt planlagt.

På grund af coronavirus har Danmarks Naturfredningsforening nemlig valgt at give indsamlingen fri, så pædagoger og lærere selv kan planlægge, hvornår børnene skal samle affald.

Det oplyser Danmarks Naturfredningsforening i en pressemeddelelse.

Anders Vogel, projektleder på Affaldsindsamlingen, håber, at skoler og institutioner vil samle affald ind, selv om indsamlingen i år forløber anderledes.

– Vi er vant til, at alle samler ind på én gang i løbet af en uge. Det giver en energisk følelse af at være en del af en større bevægelse.

– Den stemning er vi lidt udfordrede på i år, fordi skoler og dagtilbud kommer til at samle ind på forskellige tidspunkter, siger Anders Vogel.

Han er dog sikker på, at børnene vil være motiverede til at samle ind i år, da pædagoger og lærere er gode til at motivere børnene til indsamlingen.

Årets indsamling er den første gang, hvor indsamlingen løber over hele året. Det betyder også, at Anders Vogel ikke får samme tilbagemelding på indsamlingen af affald.

– Jeg forventer, at vi samler nogenlunde det samme, som vi plejer. Men jeg håber sådan set, at vi samler mindre.

– Det er jo hele pointen, at der gerne skulle blive mindre affald ude i naturen, siger Anders Vogel.

Ud over børnenes affaldsindsamling er indsamlingen for voksne også blevet rykket fra 26. april til 19. september.

Affaldsindsamlingen har eksisteret siden 2006, hvor Danmarks Naturfredningsforening begyndte at samle affald ind på landsplan.

Sidste år deltog op mod 200.000 danskere i indsamlingen af affald.

Her blev samlet 156.000 kilo affald, herunder 110.000 dåser og 1.500.000 cigaretskod.

/ritzau/