DF vil kræve penge tilbage fra drabsanklaget hjemsendt

Det er absurd, at en mand kan blive ved med at få hjemsendelsespenge, efter at han angiveligt har kendt sig skyldig i at have myrdet sin kone, mener Dansk Folkeparti.

– Han skal ikke have en krone, og han skal betale de penge, han allerede har fået, tilbage, siger Pia Kjærsgaard, udlændingeordfører for Dansk Folkeparti.

Reaktionen kommer, efter at en mand, der har fået støtte af Danmark til at flytte tilbage til Syrien, angiveligt har erkendt sig skyldig overfor kurdisk politi i at myrde sin egen kone.

Manden har allerede fået omkring 100.000 kroner i støtte, og står til at få udbetalt yderligere 100.000 kroner i anden rate næste år.

Pia Kjærsgaard opfordrer regeringen til ændre loven, så folk, der begår grov kriminalitet, efter at de er vendt tilbage til deres hjemland, ikke kan få repatrieringsbidraget, der også er kendt som hjemsendelsespenge.

– Det er først om ni måneder, han får næste rate af penge, så der må være masser af tid til at rette op på det her, så han ikke får ekstra 100.000 kroner, siger Pia Kjærsgaard.

/ritzau/