En tredjedel af danske coronadøde er beboere på plejehjem

133 plejehjemsbeboere er døde efter at være konstateret smittet med coronavirus.

Det viser en ny rapport fra Statens Serum Institut. Rapporten har fokus på coronasmitte på plejehjem.

I alt 403 personer er døde i Danmark, efter at de var smittet med coronavirus. Dødsfaldene blandt beboere på plejehjem svarer derfor til omtrent en tredjedel af alle dødsfald med virusset i Danmark.

– Det er forventeligt, at en del af de positive Covid-19-tilfælde og dødsfald relateret til Covid-19 er tilknyttet plejehjem, da beboere på plejehjem i kraft af alder og komorbiditet (andre sygdomme, red.) er i risikogruppen for alvorlig infektion, lyder det i rapporten.

Langt de fleste af dødsfaldene er i Region Hovedstaden, hvor 88 plejehjemsbeboere er døde, efter at de var testet positiv for coronavirus.

13 plejehjem rundt i landet har over ti bekræftede coronatilfælde.

Sammenlagt er 425 beboere på plejehjem blevet testet positiv for coronavirus, fremgår det af rapporten.

Plejehjemsbeboere med Covid-19 – den sygdom, som coronavirus kan medføre – var i gennemsnit 81 år.

De bekræftede coronatilfælde er fordelt på 88 plejehjem i 45 kommuner.

Der er foretaget 3414 test i alt af plejehjemsbeboere. Heraf er 2989 beboere testet negativ. Det fremgår også af rapporten, at 12 procent af de personer, der blev testet negativ, siden er døde.

Der er ikke foretaget coronatest på alle landets plejehjem. På 193 plejehjem er der således ikke blevet testet nogen beboere.

På de 932 plejehjem, som er med i seruminstituttets gennemgang, bor der 40.473 personer. Siden coronaepidemiens start er otte procent af plejehjemsbeboerne blevet testet.

– Det forventes, at endnu flere beboere vil blive testet som del af den styrkede indsats for at forebygge smittespredning på institutioner som plejehjem, lyder det i rapporten.

/ritzau/