Antallet af coronaindlagte falder mens dødstal nærmer sig 400

Antallet af personer, der er døde med coronavirus, er steget med ti det seneste døgn. Det viser tal fra Statens Serum Institut torsdag eftermiddag.

I alt er 394 døde med virusset i Danmark.

Det er ikke sikkert, at coronavirusset er den direkte årsag til, at de er afgået ved døden. Alle, der er døde inden for 60 dage efter at være testet positiv for coronavirus, tæller med i statistikken.

De seneste dage er antallet af coronasyge på hospitalerne faldet. Fra onsdag til torsdag er antallet af indlagte faldet med 5 til 319.

74 er torsdag på intensiv, heraf er 61 personer lagt i respirator. Onsdag var der 80 på intensiv, hvoraf 68 havde brug for respirator.

I tre af landets fem regioner er der under ti coronapatienter indlagt på intensiv. Det er regionerne Sjælland, Syddanmark og Nordjylland, der har henholdsvis otte, syv og syv.

I Region Midtjylland er 15 indlagt på intensiv, mens Region Hovedstaden topper med 37.

Over 8000 er testet positive for virusset i Danmark. Af dem vurderes det, at flere end 5000 af dem er kommet sig igen efter infektionen.

Infektionen med sygdommen Covid-19, som man får af coronavirusset, registreres som overstået, hvis man ikke er enten død eller indlagt, 14 dage efter at man er testet positiv.

/ritzau/