Yderligere 131 tester positiv for coronavirus

Antallet af registrerede smittetilfælde med coronavirus i Danmark er mandag steget til 7515. Det er en stigning på 131 på et døgn.

Det oplyser Statens Serum Institut (SSI).

Det er et lille fald i antallet af dagligt bekræftede smittetilfælde. Søndag lød tallet således på 142. Den seneste uge har niveauet generelt ligget på mellem 140 og 245.

Det reelle antal smittede i befolkningen vurderes at være langt højere, da langtfra alle med symptomer bliver testet.

SSI har tidligere vurderet, at det reelle smittetal er 30 til 70 gange højere end de officielle optællinger. Det svarer til, at op mod 526.000 personer reelt er eller har været smittet med coronavirus i Danmark.

I opgørelsen fra SSI fremgår det, at 96.244 personer foreløbig er blevet testet for virusset.

Det er 1967 flere end søndag. Tallet omfatter dog ikke test, hvor der endnu ikke foreligger et resultat af testen, eller hvor testsvaret er uklart.

De danske sundhedsmyndigheder opererer ikke med betegnelsen “raskmeldte”. I stedet bruges udtrykket “overstået infektion”. Det dækker over personer, der ikke er indlagt på sygehuset eller døde 14 dage efter den positive virustest.

Indtil videre har 4141 personer overstået en infektion.

Mandagens melding kommer på en dag, hvor endnu et skridt mod en gradvis genåbning af samfundet er taget.

Efter påske blev der givet grønt lys til, at daginstitutioner kunne åbne, og visse skole- og gymnasieklasser kunne genoptage undervisningen i klasselokaler.

Fra mandag må såkaldte liberale erhverv holde åben. Det gælder blandt andet frisører, tatovører, fysioterapeuter og tandlæger.

Det skyldes, at de danske sundhedsmyndigheder har vurderet, at det er sundhedsmæssigt forsvarligt at genåbne den del af det danske erhvervsliv.

Forudsætningen for at iværksætte den kontrollerede genåbning af samfundet er, at de ansatte overholder en række krav om afstand og hygiejne, har regeringen understreget.

/ritzau/