Statens Serum Institut retter ind i forhold til børns leg

Efter en større forvirring om, hvorvidt børn må lege sammen under corona-epidemien, retter Statens Serum Institut nu ind under Sundhedsstyrelsens anbefalinger.

Det skriver lægefaglig direktør i Statens Serum Institut Kåre Mølbak i et skriftligt citat fredag.

– Der er ingen, der forbyder raske børn at lege sammen. Såfremt man laver en legeaftale, bør man overholde de råd, som Sundhedsstyrelsen har udarbejdet.

– Det vil sige, at legen gerne skal ske udenfor, i grupper på to til tre børn, aftalen skal være kortvarig, børnene skal holde afstand og så skal de være raske, skriver han.

Der har været en vis forvirring, efter at Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, flere gange har sagt, at raske børn gerne må lege med raske børn. Så længe det er i små grupper og helst udenfor.

Torsdag sagde Kåre Mølbak dog under DR-udsendelsen Lægens Bord, at børn ikke bør lege sammen.

– De skal lytte til, hvad vores statsminister og dronning har sagt. Man skal holde afstand – og det gør børn ikke. Så derfor skal man aflyse legeaftalerne, sagde han.

Men fredag skriver han ud over ovenstående:

– Raske børn kan dog i sjældne tilfælde bære virus og smitte, og børn kan have svært ved at holde afstand i en god leg, de kan møde andre børn på legepladsen og så videre.

– Derfor kan man også overveje, om der kan være en anden måde at holde sit barn beskæftiget på end ved en legeaftale. Husk at dette har en ende.

Sundhedsstyrelsen skriver på sin hjemmeside, at man skal hjælpe sine børn til god håndhygiejne og skriver om leg:
– At lege med andre børn er vigtigt for børns mentale helbred, og børn må derfor gerne lege sammen. De bør dog kun lege meget få samme og begræns samværet til de samme få venner.

– Lad dem så vidt muligt lege udenfor. Leger de indenfor, så sørg for god udluftning.

/ritzau/