Uddannelsesinstitutioner og daginstitutioner lukker

Alle offentlige uddannelsesinstitutioner og daginstitutioner lukker for at mindske spredning af coronavirus, siger statsminister Mette Frederiksen (S).

Elever og studerende på alle uddannelsesinstitutioner sendes hjem nu og foreløbig to uger fra fredag.

Offentlige folkeskoler og daginstitutioner lukker mandag og foreløbigt to uger frem derfra.

– Jeg vil opfordre alle familier, der allerede fra i morgen har mulighed for det til at holde deres børn hjemme, siger Mette Frederiksen.

Situationen er svær, så det betyder, at der i nogle tilfælde kan blive behov for at finde løsninger for de enkelte, lyder det fra statsministeren.

Hun understreger, at det er vigtigt, at borgerne ikke går i panik.

– Vi skal kunne købe varer i butikkerne, der skal produceres, transporteres, og der skal sælges.

– Der er ingen grund til at hamstre rugbrød eller toiletpapir, siger hun.

Yderligere tiltag går på, at alle indendørs kulturinstitutioner, biblioteker, fritidstilbud med videre lukker nu. Det gælder foreløbig også to uger fra fredag.

Desuden arbejdes der på at udstede et forbud mod, at arrangører, forlystelser og restaurationsvirksomheder med videre samler flere end 100 personer indendørs.

Statsministeren appellerer til, at alle borgere viser samfundssind og hjælper hinanden med at mindske spredningen af coronavirus.

– Det er summen af de små ting, der er en del af løsningen.

– Jeg beder danskerne samlet set i dag om store ting, som er indgribende. Vi gør det, fordi vi forventer, at det vil have en effekt. Vi skal ikke gå i panik, men vise overskud og hjælpe hinanden, siger hun på pressemødet.

/ritzau/