København tæt på værtskabet for VM i BMX

Tophistorien er skrevet og udgivet af TV 2 LORRY. Ritzau må ikke krediteres.

INFO: Anvendelse forudsætter accept af vilkårene i bunden.

**** RITZAUS TOPHISTORIETJENESTE ****

”Som borgmestre af København er vi begejstrede over at udtrykke vores store interesse i værtskabet af UCI’s BMX-verdensmesterskaber 2025 i den danske hovedstad København.”
Overborgmester Frank Jensen (S) og kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (AL) er afsendere på et brev, der på foranledning af Danmarks Cykle Union (DCU) skal hjælpe med at skaffe endnu en stor cykelsportsbegivenhed til Danmarks hovedstad.

Missionen er – som brevets første sætning antyder – at skaffe verdensmesterskaberne i disciplinen BMX til København og BMX-arenaen på Amager Fælled.

Og den mission kommer med al sandsynlighed til at lykkes, erfarer TV 2 Lorry.

DCU bekræfter, at arbejdet med at sikre sig værtskabet er i gang. Ifølge TV 2 Lorrys oplysninger ser prognoserne for dette særdeles lovende ud.

– Det er korrekt, at vi er i en proces om afholdelse af VM i BMX i København i 2025, siger bestyrelsesformand Henrik Jess Jensen til TV 2 Lorry.

Cykleunionen har allerede indgivet et officielt bud på værtskabet til den internationale cykleunion, UCI.

I slutningen af april eller starten af maj ankommer en delegation fra UCI til København for at inspicere og godkende faciliteterne ved BMX-bane på Amager.

– Med al ydmyghed må jeg sige, at jeg har en rigtig god fornemmelse af, at vi bliver offentliggjort som værter til efteråret. Vi har et rigtig godt samarbejde med UCI. De ved, hvad vi står for, og de ved, hvad vi kan tilbyde som værter, siger Henrik Jess Jensen til TV 2 Lorry.

UCI annoncerer værterne for verdensmesterskaberne i forskellige cykelsportsdiscipliner for årene mellem 2025 og 2027 i forbindelse med en årlig kongres, som finder sted den 20. september. Her ventes København at blive annonceret som værtsby.

Skulle det ske, vil 2025 være andet år i træk, et VM i cykelsport kommer til hovedstaden.

Mellem den 16. og 20 oktober året inden – altså 2024 – danner Ballerup Super Arena ramme om VM i banecykling.

Kommercielt set er BMX-grenen inden for cykling lidt mindre udbredt end banecykling, men især landevejscykling og mountainbike.

Kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (AL) hæfter sig dog ved, at det er vigtigt at sikre en bredde i de idrætsevents, der bliver afholdt i København.

– Udover de traditionelle, klassiske idrætsgrene skal vi som by også lægge rammer til mindre sportsgrene, niche-sportsgrene og subkulturer. Og her er VM i BMX i 2025 et spændende bud på et event, som Danmarks Cykle Union vil arbejde på at tiltrække. Samtidig er København en grøn cykelby, så det er oplagt med et cykelsportsevent, siger hun til TV 2 Lorry.

Ifølge Danmarks Cykle Union er det foreløbige bud på et samlet budget for verdensmesterskaberne på omkring 1,5 millioner euro – eller omkring 11 millioner kroner.

Hvordan de nærmere andele af finansieringen mellem Københavns Kommune, Sport Event Danmark og eventuelt andre selskaber skal fordeles, er endnu ikke helt fastlagt.

København var også vært ved et VM i BMX tilbage i 2011. Her havde eventet et samlet budget på 8,5 millioner kroner, hvoraf Københavns Kommune bidrog med 2 millioner kroner.

Ifølge vurderinger fra Wonderful Copenhagen deltog små 3.000 ryttere i mesterskaberne, der tiltrak omkring 5.000 tilskuere.

Her var det organisationen vurdering, at værtskabet førte til en indtægt på 3,3 millioner til Københavns Kommune og 12,7 millioner kroner til staten.

I 2010 dannede samme anlæg ramme for en afdeling af World Cuppen for BMX. Ifølge en rapport fra Sport Event Danmark gav eventet et samlet offentligt afkast på 680.000 kroner.

https://www.tv2lorry.dk/koebenhavn/koebenhavn-taet-paa-vaertskabet-vm-i-bmx-cykling

Redaktionel kontakt:
Magnus Ankerstjerne
tlf.: +4528719269
e-mail: [email protected]

**** DENNE ARTIKEL OG BILLEDMATERIALE ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF TV 2 LORRY ****

Betingelser for brug af materiale fra Ritzaus Tophistorietjeneste:

– Forkortelser kan foretages i overensstemmelse med god citatskik.

– En artikel må forkortes, men ikke tilføjes stramninger eller udtryk, som afsenderen ikke kan stå inde for.

– Det skal tydeligt fremgå, hvilket medie artiklen kommer fra. Ansvaret herfor ligger hos mediet, der videreudnytter indholdet – også hvor afsenderen måtte have glemt at inkludere kildehenvisning ved udsendelse.

– Ritzau må ikke krediteres for artiklen eller angives som kilde.

– Materialet må ikke videreudnyttes kommercielt andet end i egne udgivelser.

– Hvis afsenderen har indsat link i artiklen, opfordres der til altid at publicere dette ved videreudnyttelse.

VIGTIGT VEDR. BRUG AF BILLEDE:

– Hvis der er tilknyttet billedmateriale til artiklen må dette anvendes i forbindelse med publicering.

– Rettigheden til anvendelse af billedet er dog udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende tophistorie, og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.

– Anvendelse skal altid ske med angivelse af den oplyste billedbyline (fotograf og medie)