Voldsomt blæsevejr aflyser fly- og færgeafgange søndag

Vinteren har indtil nu været præget af mildt vejr uden de store atmosfæriske udsving. Men søndag har det fredelige vejr taget en drejning.

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) varsler således stormende kuling med vindstød af stormstyrke – måske orkanstyrke.

Vinden ventes at kulminere i tidsrummet fra sent på eftermiddagen til sent om aftenen.

– Vi har i øjeblikket et varsel ude om stormende kuling fra sydvest med vindstød af stærk storm- eller orkanstyrke gældende for den vestlige del af Jylland.

– I resten af landet bliver det dog også meget blæsende, skriver vagthavende meteorolog Martin Lindberg på DMI’s hjemmeside.

Samtidig melder DMI om risiko for forhøjet vandstand – særligt i Limfjordsområdet.

Det voldsomme blæsevejr får desuden konsekvenser for trafikken. Allerede nu er flere fly- og færgeafgange blevet aflyst.

Ikke mindst på broerne skal trafikanter være opmærksomme, lyder det fra Vejdirektoratet.

På Twitter opfordrer direktoratet til, at man holder sig orienteret, hvis man planlægger en tur, hvor man skal krydse en større bro.

Der er en risiko for, at Øresundsbroen lukker på grund af kraftig blæst. Det oplyser broen på Twitter. Vurderingen kan dog ændres. Man kan holde sig opdateret på broens hjemmeside.

På Storebæltsbroen frarådes kørsel med vindfølsomme køretøjer søndag. Desuden er hastighedsbegrænsningen på broen 80 kilometer i timen. Det ventes at gælde frem til klokken 23 søndag aften.

Også på Ny Lillebæltsbroen, Øresundsbroen, Sallingsundbroen, Kronprinsesse Marys Bro og Alssundbroen frarådes det at passere med vindfølsomme køretøjer, skriver Vejdirektoratet.

SAS har søndag aflyst fire afgange mellem Heathrow i London og København.

Også i Aarhus Lufthavn har blæsevejret fået konsekvenser.

Et fly fra München mod Aarhus Lufthavn er blevet omdirigeret til København. Og flere afgange fra lufthavnen i Tirstrup er blevet aflyst.

Det drejer sig ifølge TV2 Østjylland om flyet SK2490 fra Aarhus til Stockholm, SK1257 fra København og SK1258 mod København.

Til søs har det kraftige blæsevejr også medført aflysning af flere færgeafgange.

Det gælder blandt andet afgange mellem Hirtshals og Kristianssand/Larvik, Frederikshavn og Göteborg, Gedser og Rostock, Rønne og Ystad og Marstal og Rudkøbing.

Med udsigten til kraftigt stormvejr har tyskerne ligeledes lavet ændringer i deres togdrift til og fra Danmark. Det oplyser DSB på sin hjemmeside.

Det betyder, at en afgang fra Aarhus og to afgange fra København kun kører til Flensborg. Tre tog fra Hamburg er aflyst mellem Hamburg og Flensborg.

Der kører dog fortsat regionaltog i Tyskland mellem Flensborg og Hamburg. Så med et enkelt skift er det muligt at komme fra Danmark til Hamburg.

DSB forventer på nuværende tidspunkt ikke større ændringer på togdriften i Danmark som følge af stormen.

/ritzau/