PRM / Tillidsfolk roser chefen for fokus på grøn omstilling

Pressemeddelelse fra 3F
Når Vision Danmark i dag slår dørene op til den årlige erhvervskonference, kan repræsentanterne for det danske erhvervsliv og andre prominente gæster bænke sig i salen med bevidstheden om, at der er godt nyt ude fra arbejdspladserne.

Over 1.900 tillidsrepræsentanter i 3F har i en ny rundspørge svaret på spørgsmålet om, hvorvidt deres virksomhed har fokus på grøn omstilling og klima. Hver anden svarer, at det i høj grad eller meget høj grad er tilfældet, mens kun hver femte svarer, at fokus mangler.

“Jeg glæder mig over, at virksomhederne har fokus på en af de allerstørste udfordringer, som vi står overfor, nemlig den grønne omstilling. Vi har 10 år til at reducere vores CO2-udledninger med 70 procent, og vi skal have alle med i klimabussen,” siger Per Christensen forbundsformand for 3F.

Vision Danmark – 3F’s konference for vækst og godt arbejde – sætter i år fokus på de konkrete veje til den grønne omstilling og arbejdsstyrkens rolle i forhold til at sikre, at erhvervslivet og samfundet kommer i mål med 70 procent reduktion af drivhusgasser i 2030.

På konferencen taler blandt andre klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S), og Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, vil tale om Venstres syn på grøn omstilling, beskæftigelse og arbejdsstyrken.

På konferencen afsløres også vinderen af prisen som Årets Arbejdsplads. Se det fulde program her.

Til trods for at virksomhederne er godt i gang med at tænke klima og grøn omstilling, påpeger Per Christensen dog også, at træerne ikke vokser ind i himlen. Der er brug for et langt, langt større fokus, hvis målet skal nås, og så skal medarbejderne inviteres med på rejsen, lyder det.

“Vi skal sikre, at de mennesker, der i dag arbejder i de ‘gamle’ brancher, får mulighed for at omstille sig og få efteruddannelse og nye job. Vores klimaindsats skal være fair over for de lønmodtagere, der har skabt velstand og fremgang for Danmark. Den skal ikke vende den tunge ende nedad,” siger Per Christensen.

Fakta om tillidsrepræsentant-undersøgelsen: Linket til spørgeskemaet blev sendt ud til 4.959 tillidsrepræsentanter. Af dem svarede 1.926, hvilket giver en svarprocent på 38,8 procent. Undersøgelsen blev gennemført mellem 13. og 20. januar 2020.

Kontakt:
For yderligere information, kontakt 3F’s pressetelefon på 88 92 88 92.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/tillidsfolk-roser-chefen-for-fokus-pa-gron-omstilling?releaseId=13587050