Strid om omdiskuteret byggeri ser nu ud til at være afgjort

Tophistorien er skrevet og udgivet af TV2 ØSTJYLLAND. Ritzau må ikke krediteres.

INFO: Anvendelse forudsætter accept af vilkårene i bunden.

**** RITZAUS TOPHISTORIETJENESTE ****

Et flertal i Silkeborg Byråd har netop stemt for, at et omdiskuteret byggeri i forstaden Gødvad alligevel kan opføres i to blokke, der hver stiger fra en til fire etager.

Boligprojektet skal etableres på Oslovej, men der har været både politisk og offentlig modstand mod blokkenes højde og udformning.

Det skriver TV2 Østjylland.

Således ønskede Enhedslisten, Radikale Venstre, Alternativet og løsgængeren Lars Hansen, at der skulle skæres fire boliger af den ene blok, så den kun blev opført op til tre etager.

Det forslag støttede Socialdemokratiet, men et flertal bestående af Venstre, DF og SF stemte det højere byggeri igennem.

Byggeriet har fået ekstra opmærksomhed i Silkeborg og omegn, fordi det var bygherren René Birch fra firmaet Birch Ejendomme, der i første omgang planlagde at bygge på Oslovej.

Hans venskab med borgmester Steen Vindum (V) stillede flere øvrige byrådsmedlemmer spørgsmålstegn ved, og hele miseren er endt med, at René Birch har solgt grunden til Silkeborg VVS-Teknik.

Det nye firma i spidsen for opførelsen har så nu fået lov til at bygge i samme højde som hidtil planlagt.

En af dem, der bliver allermest generet af det nye byggeri i fire etager, er Mia Pontoppidan og hendes familie. De bor på Oslovej, og det er på en skrænt få meter fra deres hus, at der skal bygges.

Noget som familien, der er flyttet til Gødvad fra Aarhus, aldrig havde troet ville ske.

– Vi føler os snydt. Det er bestemt ikke fedt. Vi havde håbet på flere kompromisser til vores fordel. Da vi købte huset, var forventningen, at der ville blive bygget 14 boliger og ikke 20, siger Mia Pontoppidan til TV2 ØSTJYLLAND.

– Og boligerne bliver dobbelt så høje. De tager vores udsigt til natur og skov. I Aarhus havde vi udsigt til naboerne, når de spiste aftensmad. Det får vi igen nu her.

Hun og flere af de andre naboer til det kommende byggeri er samtidig frustrerede over det langstrakte og til tider ufine forløb, der har været i sagen.

Naboerne har taget kampen op i håbet om at få flere ting til deres fordel ind i planerne. Kun få af dem er blevet en realitet.

– Tagterrassen er droppet, så vi ikke får indkigsgener, og der kommer et beplantningsbælte. Men det er stadig langt fra, hvad vi forventede, da vi købte huset og flyttede fra Aarhus.

Sagen har været undervejs i halvandet år og har givet anledning til en masse medieomtale. Blandt andet på grund af byrådspolitikeres mulige inhabilitet.

– Os, der er politisk valgt, har brug for, at vi kan sige til folk, at vi er fuldstændig uafhængige af økonomiske og venskabelige interesser. Derfor er det rigtig godt, at vi ser på den her sag, sagde Johan Brødsgaard, der sidder i byrådet for Radikale Venstre, til TV2 Østjylland den 3. december.

To byrådsmedlemmer har trukket sig fra sagen på grund af inhabilitet, og flere har ment, at borgmester Steen Vindum (V) også har været inhabil.

Han er nemlig venner med byggematadoren René Birch, der først ejede grunden.

Spørgsmål: Har du påvirket nogle af de politikere, som du er venner med?
– Nej, det kan man ikke. Jeg har ikke så stor magt, at jeg kan få mine venner til at få hele Venstre til at stemme på os, har René Birch tidligere sagt til TV2 Østjylland.

https://www.tv2ostjylland.dk/silkeborg/strid-om-omdiskuteret-byggeri-ser-nu-ud-til-vaere-afgjort

Redaktionel kontakt:
Mads Otte
tlf.: +4527421334
e-mail: [email protected]

**** DENNE ARTIKEL OG BILLEDMATERIALE ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF TV2 ØSTJYLLAND ****

Betingelser for brug af materiale fra Ritzaus Tophistorietjeneste:

– Forkortelser kan foretages i overensstemmelse med god citatskik.

– En artikel må forkortes, men ikke tilføjes stramninger eller udtryk, som afsenderen ikke kan stå inde for.

– Det skal tydeligt fremgå, hvilket medie artiklen kommer fra. Ansvaret herfor ligger hos mediet, der videreudnytter indholdet – også hvor afsenderen måtte have glemt at inkludere kildehenvisning ved udsendelse.

– Ritzau må ikke krediteres for artiklen eller angives som kilde.

– Materialet må ikke videreudnyttes kommercielt andet end i egne udgivelser.

– Hvis afsenderen har indsat link i artiklen, opfordres der til altid at publicere dette ved videreudnyttelse.

VIGTIGT VEDR. BRUG AF BILLEDE:

– Hvis der er tilknyttet billedmateriale til artiklen må dette anvendes i forbindelse med publicering.

– Rettigheden til anvendelse af billedet er dog udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende tophistorie, og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.

– Anvendelse skal altid ske med angivelse af den oplyste billedbyline (fotograf og medie)