Tour de France forbi festival, sagnland og verdensmesterens hjemby

Tophistorien er skrevet og udgivet af TV 2 LORRY. Ritzau må ikke krediteres.

INFO: Anvendelse forudsætter accept af vilkårene i bunden.

**** RITZAUS TOPHISTORIETJENESTE ****

Når Tour de France i sommeren 2021 sættes i gang i hovedstadsområdet, bliver etaperuterne med fokus på nutidige og historiske seværdigheder.

De endelige ruter og etapeprofiler bliver officielt præsenteret af det danske selskab bag Tour-starten og arrangøren A.S.O. (Amaury Sport Organisation) på et pressemøde – omkring den 4. februar. Det finder ifølge TV 2 Lorrys oplysninger sted i Vejle.

Men allerede nu lægger en del fast.

Fredag den 2. juli køres 1. etape – en 13 kilometer lang enkeltstart gennem Indre By i København. Rådhuspladsen og H.C. Andersens Boulevard er allerede annonceret som start og mål for enkeltstarten, der undervejs vil passere flere historiske bygninger.

“Ruten vil gå gennem hjertet af København og passere forbi bl.a. Amalienborg, Nyhavn og Christiansborg,” oplyste Erhvervsministeriet i forbindelse med offentliggørelsen af det danske Grand Depart-værtskab tilbage i februar måned.

Der vil blive lukke for trafik i fire dage omkring Rådhuspladsen i forbindelse med holdpræsentation og enkeltstart. Også centrale trafikårer på Nørrebro og Østerbro vil blive påvirket 2. juli. Det har TV 2 Lorry tidligere beskrevet her.

Tourens 190 kilometer lange 2. etape til Nyborg lægger fra land i Roskilde på Stændertorvet tæt ved Roskilde Domkirke lørdag den 3. juli.

Rytterne vil forinden befinde sig i den såkaldte ‘Village’ – rytterlandsby – omkring det, der i dag er Vikingeskibsmuseet. Det har sn.dk tidligere beskrevet.

TV 2 Lorrys oplysninger peger på, at toppen af international cykelsport dernæst vil begive sig i rulletempo fra det centrale Roskilde i retning mod Dyrskuepladsen, hvor deltagerne på Roskilde Festival 2021 garanteret allerede er i fuld gang med at nyde den sidste dag med musik.

Herfra er der ikke langt til Ledreborg Allé – der med syv kilometer er Danmarks længste allé – hvor løbet ifølge TV 2 Lorrys oplysninger vil passere. Heromkring vil etapens reelle start gå.

Den berømte allé op til Ledreborg Slot deler Roskilde og Lejre Kommune.

Ifølge TV 2 Lorrys oplysninger tyder meget på, at sidstnævnte får rig mulighed for at vise sine seværdigheder frem, når Tour-feltet efterfølgende drejer mod Gammel Lejre og Sagnlandet, hvor den nye Kongehallen til den tid vil stå færdig.

Herfra går det mod Gevninge, hvor cykelrytteren og den nuværende verdensmester på landevej, Mads Pedersen, har bopæl. Det ventes at samme Pedersen vil være til start i Tour de France. Herfra går ruten ifølge TV 2 Lorrys oplysninger videre til Munkholmbroen, der forbinder Lejre Kommune og Holbæk Kommune over Bramsnæs Bugt.

Her forlader cykelstjernerne altså TV 2 Lorrys sendeområde for at bevæge sig gennem Holbæk og Kalundborg Kommuner for til sidst at køre over Storebæltsbroen til Nyborg, hvor der er etapemål.

4. juli okser feltet i mål i Sønderborg, efter at have tilbagelagt omkring 170 kilometer fra startbyen Vejle. Byen, som i mange år været bopæl for Bjarne Riis, der ifølge flere danske medier onsdag vil offentliggøre, at han involverer sig i World Tour-holdet NTT Pro Cycling. Bjarne Riis vil dermed være med i det store Tour-cirkus på dansk grund om halvandet års tid.

Det er selskabet Grand Depart Copenhagen Denmark, der i samarbejde med blandt andet relevante kommuner og A.S.O. står for den overordnede planlægning af Tour-starten i Danmark. Her vil direktør Alex Pedersen ikke forholde sig til TV 2 Lorrys rute-oplysninger.

– Vi har haft en dialog med nogle af de kommuner, vi kører igennem, men der mangler endnu at blive lavet officielle aftaler. Og det er først i februar, at vi præsenterer ruterne, siger Alex Pedersen til TV 2 Lorry.

Desuden mangler Grand Depart Copenhagen Denmark endnu at få de sidste køretilladelser fra politi og øvrige relevante myndigheder. I næste uge vil det blive meldt ud, hvilken dag de tre ruter skal præsenteres.

– Jeg kan ikke bekræfte, at det bliver den 4. februar, men vi arbejder på det, og vi håber stærkt på det. Tanken er, at vi sammen med franskmændene (A.S.O, red.) præsenterer ruterne i Danmark. Det sker i hvert fald i februar.

– Jo før, vi kan få dem offentliggjort, jo før kan vi begynde at arbejde med kommunerne om forskellige aktiviteter.

Bliver præsentationen i Vejle?
– Det er da en mulighed, siger Alex Pedersen.

Grand Depart Copenhagen Denmark viste første gang de danske udkast til de tre etaperuter til A.S.O i maj 2018 – altså ni måneder før, den endelige kontrakt blev underskrevet mellem parterne i februar 2019.

Thierry Gouvenou, der er rutefører for Tour de France, har i alt set ruterne mindst tre og nogle steder fire gange – sidste gang i uge 51 2019, hvor han og A.S.O endeligt godkendte ruterne, oplyser Alex Pedersen.

Der var ingen ændringer til ruten i uge 51, men der har været dialog og justeringer løbende, siden det første ruteudkast.

https://www.tv2lorry.dk/lorryland/tv-2-lorry-erfarer-tour-de-france-forbi-festival-sagnland-og-verdensmesterens-hjemby

Redaktionel kontakt:
Sebastian Myrup Hansen
tlf.: +4530173098
e-mail: [email protected]

**** DENNE ARTIKEL OG BILLEDMATERIALE ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF TV 2 LORRY ****

Betingelser for brug af materiale fra Ritzaus Tophistorietjeneste:

– Forkortelser kan foretages i overensstemmelse med god citatskik.

– En artikel må forkortes, men ikke tilføjes stramninger eller udtryk, som afsenderen ikke kan stå inde for.

– Det skal tydeligt fremgå, hvilket medie artiklen kommer fra. Ansvaret herfor ligger hos mediet, der videreudnytter indholdet – også hvor afsenderen måtte have glemt at inkludere kildehenvisning ved udsendelse.

– Ritzau må ikke krediteres for artiklen eller angives som kilde.

– Materialet må ikke videreudnyttes kommercielt andet end i egne udgivelser.

– Hvis afsenderen har indsat link i artiklen, opfordres der til altid at publicere dette ved videreudnyttelse.

VIGTIGT VEDR. BRUG AF BILLEDE:

– Hvis der er tilknyttet billedmateriale til artiklen må dette anvendes i forbindelse med publicering.

– Rettigheden til anvendelse af billedet er dog udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende tophistorie, og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.

– Anvendelse skal altid ske med angivelse af den oplyste billedbyline (fotograf og medie)