PRM / Socialt udsatte i København får nye briller kvit og frit

Pressemeddelelse fra Kirkens Korshær
Tirsdag den 14. januar holder den nyåbnede optiker Smarteyes på Amagerbrogade 45 lukket for ordinære synsprøver, og inviterer i stedet socialt udsatte ind i butikken.

“Det er helt fantastisk generøst, at Smarteyes tilbyder gratis synsprøver og briller til udsatte i hovedstaden. Mange der lever på gaden eller i fattigdom, har brug for briller, men har ikke råd. Derfor må udsatte voksne og børn i fattige familier ofte leve med et dårligt syn, også selvom der kunne gøres noget ved det. Jeg glæder mig meget til, at brugerne af Kirkens Korshærs tilbud i hovedstaden nu får mulighed for at få tjekket deres syn og få briller, så de kan se og læse ordentligt. Alle os, der bruger briller, ved, hvor godt det føles at få nye briller, der passer til ens behov. Pludselig kan man se skarpt og hermed navigere bedre i verden igen”, lyder det fra regionschef i Kirkens Korshær i Storkøbenhavn, Winnie Berndtson.

Mere end bare briller

Glæden ved donationen deles af Chef for Kirkens Korshær, Helle Christiansen. Donationen af briller har nemlig en værdi, der rækker langt ud over det materielle.

“Det at modtage et par nye briller, åbner bogstaveligt talt for at kunne se noget andet og mere, og selv blive set på en ny måde. Dertil er det at blive behandlet som et helt almindeligt menneske i processen også en gave. Én af vores brugere har ved en tidligere lejlighed udtalt, at det gav ham mere liv at få nye briller. Og det siger alt om værdien af Smarteyes donation. Den giver mere liv til vores brugere, og derfor har den en særlig og ekstra værdi “, siger Helle Christiansen, Chef for Kirkens Korshær.

I Smarteyes på Amagerbrogade glæder de sig også til brilleuddelingen:

“Vi glæder os til at dele ud af vores viden og hjælpe med vores faglighed. Det er livsbekræftende at kunne hjælpe et menneske til at kunne se bedre. Brilleuddelingerne er dage, hvor omsorg og omtanke er i fokus, og hvor der hersker en helt særlig stemning i butikken. For medarbejderne betyder det enormt meget at være med til sådan en dag, lyder det fra butikschef i Smarteyes Amager, Cæcilia Langborg-Hansen, der tidligere har været med til brilleuddelinger i både Århus og Herning.

Når brilleuddelingerne i København er løbet af stablen, vil der samlet være uddelt briller for mere end 3 mio. kr. siden 2016. Visitering til brilleuddelingerne er nødvendig og foregår via Kirkens Korshær.

Om Smarteyes

Smarteyes er Sveriges andenstørste optikerkæde grundlagt i 2007 med en vision om at gøre det smartere, sjovere og mere enkelt at købe designerbriller. I Danmark åbnede den første butik i 2013 i Vejle, og siden er der kommet 12 butikker til i hele landet. I Smarteyes får du frit valg mellem alle stel og kollektioner samt faste priser på enkeltstyrke- og flerstyrkebriller uanset din styrke. Når du besøger butikken, står autoriserede optikere klar til at foretage synsprøve og guide dig i dit brillevalg.

Hjemløshed i Danmark

Der findes mere end 6600 hjemløse i Danmark. 75 % er mænd og 25 procent er kvinder. Ca. 50 % er psykisk syge. Ca. 10 % af de hjemløse er gadesovere.

Kontakt:
Kirkens Korshær
Regionschef Winnie Berndtson telefon +45 2129 2907 / mail [email protected]

Smarteyes
Butikschef Amager Cæcilia Langborg-Hansen telefon +45 2810 2657 / mail [email protected]
Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/socialt-udsatte-i-kobenhavn-far-nye-briller-kvit-og-frit?releaseId=13585872