Mikkel og Marcus fik stjålet fyrværkeri for 100.000 kroner

Tophistorien er skrevet og udgivet af TV2 ØSTJYLLAND. Ritzau må ikke krediteres.

INFO: Anvendelse forudsætter accept af vilkårene i bunden.

**** RITZAUS TOPHISTORIETJENESTE ****

20-årige Mikkel Slumstrup og Marcus Palm har fået en hård velkomst til erhvervslivet. I år ville de for første gang forsøge at sælge fyrværkeri i Hadsten til nytårsaften, men de nåede kun at have deres krudt i få timer, før det blev stjålet. Det skriver TV2 Østjylland.

I alt forsvandt der fyrværkeri til en værdi af 100.000 kroner.

– Vi blev rigtigt kede af det og irriterede over det. Pengene får vi tilbage af forsikringen, men al den tid og hårde arbejde, vi har lagt i det, får vi jo ikke det fulde udbytte af nu, siger Mikkel Slumstrup til TV2 Østjylland.

De modtog deres leverance søndag morgen klokken 8.00, og i løbet af formiddagen fyldte de fyrværkeriet i en container. De fik stillet en anden container foran døren, så de to unge fyre regnede med, at krudtet stod i sikkerhed.

Men natten til søndag fik tyvene flyttet den anden container en halv meter. På den måde kunne de lige nøjagtig klemme sig ind, bryde hængelåsen op og forsvinde med fyrværkeriet.

Det betød, at der kun var en tredjedel tilbage af det krudt, som de ellers ville begynde at sælge i dag.

– Det er første gang, vi sælger, så det er lidt hårdt. Vi er trætte af, at folk ikke kan holde fingrene for sig selv, siger Mikkel Slumstrup.

De to unge fyre har altid gået meget op i fyrværkeri, og sidste år brugte de omkring 15.000 kroner på fyrværkeri. Den fælles interesse gav dem idéen til at starte deres egen virksomhed, som fik navnet MM Festfyrværkeri.

– Vi har altid godt kunne lide fyrværkeri, men vi syntes, det var irriterende, at folk solgte det til overpris i forhold til, hvad man får for pengene. Vi ville gerne sælge til de bedste priser, så folk ikke bliver taget i røven, siger Mikkel Slumstrup, til TV2 ØSTJYLLAND.

For at undgå, at det sker igen, har drengene nu fået fat i en større container, der ved lukketid bliver sat foran container-døren. Lige nu er de i dialog med deres leverandør om at få leveret mere fyrværkeri, inden det bliver nytårsaften.

– Det skal da ikke være nogen hemmelighed, at det her er et dunk oveni nødden. Men vi synes, at vi er kommet ovenpå igen, og så må vi komme stærkere igen til næste år, siger Mikkel Slumstrup.

Tyveriet er meldt til politiet, men ifølge Mikkel Slumstrup er der endnu ikke nyt i sagen. TV2 ØSTJYLLAND har forsøgt at få en kommentar fra politiet, men det har desværre ikke været muligt.

https://www.tv2ostjylland.dk/favrskov/mikkel-og-marcus-fik-stjaalet-fyrvaerkeri-100000-kroner

Redaktionel kontakt:
Henrik Birkbak
tlf.: +4561267626
e-mail: [email protected]

**** DENNE ARTIKEL OG BILLEDMATERIALE ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF TV2 ØSTJYLLAND ****

Betingelser for brug af materiale fra Ritzaus Tophistorietjeneste:

– Forkortelser kan foretages i overensstemmelse med god citatskik.

– En artikel må forkortes, men ikke tilføjes stramninger eller udtryk, som afsenderen ikke kan stå inde for.

– Det skal tydeligt fremgå, hvilket medie artiklen kommer fra. Ansvaret herfor ligger hos mediet, der videreudnytter indholdet – også hvor afsenderen måtte have glemt at inkludere kildehenvisning ved udsendelse.

– Ritzau må ikke krediteres for artiklen eller angives som kilde.

– Materialet må ikke videreudnyttes kommercielt andet end i egne udgivelser.

– Hvis afsenderen har indsat link i artiklen, opfordres der til altid at publicere dette ved videreudnyttelse.

VIGTIGT VEDR. BRUG AF BILLEDE:

– Hvis der er tilknyttet billedmateriale til artiklen må dette anvendes i forbindelse med publicering.

– Rettigheden til anvendelse af billedet er dog udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende tophistorie, og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.

– Anvendelse skal altid ske med angivelse af den oplyste billedbyline (fotograf og medie)