Tidligere chefredaktør Herbert Pundik er død

Den tidligere chefredaktør på Politiken gennem 23 år Herbert Pundik er søndag aften sovet stille ind i sit hjem. Han blev 92 år.

Det oplyser familien til avisen.

Ud over den journalistiske karriere, der også kastede en Cavling-pris af sig, gjorde Pundik tjeneste som israelsk soldat og udførte arbejde for den israelske efterretningstjeneste Mossad.

Herbert Pundik har tidligere selv talt om sin død i en podcast om sit liv med titlen “Den sidste flygtning”.

– Altså, jeg anser vejs ende som … anytime. Det siger jeg helt straight og klart. Jeg er parat til at dø hvert øjeblik. Hvad kan du forlange mere af livet end det, jeg har fået ud af det? Altså, man skal også være en lille smule – det har jeg lært hjemmefra – en lille smule beskeden.

Herbert Pundik efterlader sig sin kone, Sussi, og deres datter, Michal.

/ritzau/