PRM / Julefrokosten er også for chefen

Pressemeddelelse fra Lederne

Julefrokosterne rundt omkring på landets arbejdspladser er i disse uger i fuld gang. Og en ægte dansk julefest er for mange lig med fest, dans og masser af alkohol.

Men hvordan skal chefen forholde sig til festen? Det har Michael Uhrenholt, ledelsesrådgiver og teamchef hos Lederne, tre gode råd til.

1) Deltag til festen!

Det første og vigtigste råd er, at du skal deltage til festen – hvis altså du kan. Julefrokosten er lige så meget din fest, som den er medarbejdernes. Og vælger du at blive hjemme, kan det sende et signal til dine medarbejdere om, at du ikke vil bruge tid på dem.

Hvornår du skal tage hjem, afhænger af dit eget humør og stemningen. Vær opmærksom på dine medarbejdere og mærk ‘temperaturen’ til festen – og lad vær med at tage tidligt hjem ‘bare fordi’. En tidlig retræte kan måske blive opfattet som om, du ikke er komfortabel i samværet med dine medarbejdere.

2) Beslut dig for din rolle – inden festen starter

Om du som leder skal holde dig til sodavand og gå tidligt hjem eller slå dig løs og danse natten lang, er op til dig selv at finde ud af. Men det skal understreges, at begge dele er helt fint. Det, der er vigtigt, er, at du gør op med dig selv inden festen, hvordan du ønsker at fremstå som leder – for rollen som leder har du både til hverdag og under festen.

Derfor kan det selvfølgelig ikke nytte noget, at du drikker dig helt i hegnet. For både du og medarbejderne har en ny arbejdsdag om mandagen. Men et par drinks og dans kan være en god investering, da det giver dig en fantastisk mulighed for at lære dine medarbejdere endnu bedre at kende.

3) Tænk over, hvad du siger og vær klar til at afvæbne tilspidse situationer

Selvom du sagtens kan hygge med til julefrokosten, har du som leder stadig et særligt ansvar for at gå forrest og være rollemodel for medarbejderne. Derfor bør du, når festen går i gang, tænke over, hvad du siger og passe med vittigheder og drillerier.

Derudover skal du være klar på, at nogle medarbejdere efter par snaps kan mene, at det er det hele rigtige tidspunkt at fortælle chefen et ‘par sandheder’. Men diskutér aldrig med en fuld medarbejder. Afled i stedet snakken til emner, der er passende og tilbyd medarbejderen en snak i den kommende uge.

Kontakt:
Presse- og analysekonsulent Diana Bengtsen tlf.: 2399 4962 email: [email protected]
Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/julefrokosten-er-ogsa-for-chefen?releaseId=13584367