PRM / Kofod rejser til Washington D.C. med Grønland og Arktis højt på dagsordenen

Pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet
Grønlands Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Kirke og Udenrigsanliggender Ane Lone Bagger deltager i den del af mødet, der vedrører Arktis og Grønland.

Jeppe Kofod siger:

“USA er Danmarks tætteste udenrigs- og sikkerhedspolitiske allierede. Det er vigtigt, at vi fastholder USA som en engageret international partner – og styrker vores samarbejde, når det kommer til håndteringen af de mange fælles udfordringer, vi står overfor i bl.a. Syrien og Afghanistan.

Og fortsætter:

“Vi skal sammen med Grønland fortsætte vores konstruktive dialog med amerikanerne om udviklingen i Arktis og Grønland. Den stigende geopolitiske interesse betyder, at vi også ser et stigende amerikansk fokus og engagement. Det er jeg i tæt kontakt med min grønlandske kollega om – det ligger mig meget på sinde at udvikle vores samarbejde om udenrigs- og sikkerhedspolitik, der særligt vedrører Grønland. Vi har budt det amerikanske engagement velkommen og ser frem til i fælleskab at drøfte det med Pompeo. Et centralt budskab vil være, at et øget amerikansk engagement kan og bør komme Grønland til gode.”

Det er Jeppe Kofods første besøg i Washington D.C. som udenrigsminister.

For yderligere information:

Presserådgiver Anders Vestergaard Kaldan: +45 20 59 21 80
Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/kofod-rejser-til-washington-dc-med-gronland-og-arktis-hojt-pa-dagsordenen?releaseId=13582976