PRM / Næstved Arrest har et belæg på 131 procent

Pressemeddelelse fra Fængselsforbundet
Næstved Arrest har plads til 16 arrestanter, men lige nu sidder der 21.

Det giver en belægning på 131 procent, hvilket må siges at være en hel del højere end målet om maksimalt at belaste arresthusene med 95 procent.

Fængselsforbundets områdetillidsrepræsentant Henning Mørck kalder situationen uholdbar: “Det presser både de ansatte, selve driften og de indsatte. Situationen er fuldstændig uholdbar.”

For at få plads til så mange, bliver arresthuset nødt til sætte indsatte sammen to og to på små celler på 8 m2.

“Løsningen er at lade to arrestanter bo på enkeltmandsceller i køjesenge eller med en madras på gulvet. Det holder slet ikke i længden,” siger han.

Det er ikke nyt, at belægget i Næstved Arrest er højt, for det ligger tæt på både politistation og domhus. Men det har aldrig før været så højt som nu, og problemet er, at der er propper overalt i systemet:

“Det bekymrende er, at overbelægget spreder sig til alle Sjællands arresthuse, så der er ikke andre steder, vi kan kanalisere overbelægget hen. I Kalundborg Arrest er belægget for eksempel på 127 procent,” siger Henning Mørck.

Læs også

Overlægget slår ny rekord

Dobbeltbelæg i fængslerne bør være en nødløsning
Kontakt:
Formand Bo Yde Sørensen tlf.: 72559998 email: [email protected]
Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/naestved-arrest-har-et-belaeg-pa-131-procent?releaseId=13581982