PRM / Dansk Byggeri: Fornuftigt at udskyde et nyt boligskattesystem til 2024

Pressemeddelelse fra Dansk Byggeri
– Vi er enige med regeringen i, at man skal vente med at indføre et nyt system, hvis man ikke er helt sikker på, at det vil fungere. Ejendomsskatterne handler om rammen om store dele af befolkningens hverdag. Og med mindre man kan skabe et system, der sikrer stabile rammer for boligejerne, bør man ikke haste det igennem, siger Dansk Byggeris adm. direktør Lars Storr-Hansen.

Dansk Byggeri har tidligere opfordret til, at ikrafttrædelsen af det nye ejendomsskattesystem blev udskudt.

– Vi frygtede, at ejendomsvurderingerne ikke ville komme på plads tids nok til, at markedet kunne nå at tilpasse sig. Det ville skabe risiko for, at der opstod en situation, hvor der ville være kaos på ejendomsmarkedet i en periode, siger Lars Storr-Hansen.

Udsættelsen af boligskattesystemet betyder, at der nu vil være mere ro om ejendomsvurderingerne.

– Det er bedre, at man nu får ejendomsvurderingerne på plads og har mulighed for at sende dem ud til boligejerne i god tid, inden det nye ejendomsskattesystem træder i kraft. På den måde kan købere og sælgere indrette sig på de nye forhold, uden at ejendomsmarkedet går helt i stå, og uden at priserne på boligerne bliver for tilfældige, siger adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri.

Nu venter der politikerne i forligskredsen omkring boligskatten en meget hurtig opgave med at få en bred aftale på plads om hvilke præcise overgangsregler, der kommer til at gælde frem mod 2024.

Kontakt:
Adm. direktør Lars Storr-Hansen, [email protected], telefon: 41 19 33 04

Pressechef Helen Jensen, [email protected], telefon: 21 24 47 02
Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/dansk-byggeri-fornuftigt-at-udskyde-et-nyt-boligskattesystem-til-2024?releaseId=13581764