PRM / Flaskepenge skal hjælpe kræftramte

Pressemeddelelse fra Dansk Retursystem
I anledning af Knæk Cancer-indsamlingen har Kræftens Bekæmpelse og Dansk Retursystem indgået et samarbejde, der skal få børn og unge og deres voksne til at samle tomme flasker og dåser – og donere deres pantpenge til Knæk Cancer. Dermed gør de både noget godt for kræftramte og for klimaet.

“Vi synes, det er rigtig fint, at panten kan bruges til at støtte en vigtig sag. Vi kender jo desværre alle nogen, der er ramt af kræft, og her får børn og unge mulighed for at hjælpe med deres tid og på den måde støtte kræftramte. Og samtidig vil de tomme flasker og dåser, der bliver afleveret, også have en klimamæssig gevinst, når de genanvendes til nye flasker og dåser”, siger Anne-Mette Bundgaard, der er marketingchef i Dansk Retursystem.

En af de mange børn, der har inspireret til samarbejdet, er 11-årige Mille Sørensen fra Vejby. Sidste år samlede Mille pant ind til Knæk Cancer for over 30.000 kr., og i år samler hun både pant og sælger dekorerede muleposer. Det har gjort indtryk på Linse Kessler, som tidligere på året var frontperson i Dansk Retursystems reklamefilm, hvori hun fortalte danskerne, at plastik er fantastik, når det blot genanvendes, som det er tilfældet i pantsystemet.

“Jeg har virkelig stor respekt for det, Mille og andre seje børn gør. Og så er det jo en fantastisk måde at bruge sin pant på, når både vores klima og de, der har kræft, drager fordel af det”, fortæller Linse Kessler, der derfor også støtter initiativet ved at være PantKaptajn.

Stå Sammen – Pant Sammen

Hvis man ønsker at være med i indsamlingen, kan man enten oprette sin egen pantindsamling, eller man kan vælge at være en del af et PantTeam med en såkaldt PantKaptajn. Det handler om at stå sammen, forklarer Stephanie Heimann Villumsen, der er projektleder i Kræftens Bekæmpelse, og refererer til Stå Sammen – Pant sammen, der netop er sloganet for pantindsamlingerne:

“Mange børn føler, det er svært at gøre en forskel. Med Stå Sammen – Pant Sammen vil vi gerne fremhæve børns handlekraft ved at vise, at pant gør det muligt for alle at støtte en god sag – særligt hvis man hjælper hinanden og står sammen, som man kan i vores PantTeams”.

PantKaptajnerne, der bakker op om initiativet ved at stå i spidsen for PantTeams, er foruden Linse Kessler, Micki Cheng, der er kendt fra Den Store Bagedyst på DR, Mika og Tobias, der hos de yngre bl.a. er kendte for sangen ‘Ikke mere mælk’ægteparret Lourdes og Nicolai, kendt fra Nybyggerne på TV 2. Samt youtuberen Mikkel Rugholm, kendt fra youtubekanalen Mester K, som mange børn kender for hans tryllerier og ballondyr.

Du kan melde dig til et PantTeam via dette link: knaek.cancer.dk/pant
Kontakt:
Pressekonsulent Louise Mean Nielsen tlf.: 40959815 email: [email protected]
Flere informationer og aftaler om interview fås hos kommunikationsdirektør Hanne Luke på tlf. 20 14 05 18 eller [email protected]
Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/flaskepenge-skal-hjaelpe-kraeftramte?releaseId=13580381