Asylansøgere i opråb: Nej, vi vil ikke blive på Sjælsmark

Tophistorien er skrevet og udgivet af Information. Ritzau må ikke krediteres.
INFO: Anvendelse forudsætter accept af vilkårene i bunden.
**** RITZAUS TOPHISTORIETJENESTE ****

Det er helt forkert, når en institutionsmedarbejder fra udrejsecenter Sjælsmark hævder, at børnefamilierne helst vil blive på det udskældte udrejsecenter. Familierne er vrede over den seneste uges debat, hvor der er blevet stillet spørgsmålstegn ved familiernes ønsker om at flytte.
Derfor har de nu skrevet et modsvar, hvor de opremser problemerne med Sjælsmark og deres ønsker til et nyt asylcenter. 50 ud af omkring 60 familier, der bor på Sjælsmark, bakker op om brevet. Det skriver Dagbladet Information, der har set asylansøgernes brev, inden de fredag forventer at sende det til statsminister Mette Frederiksen (S) og udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S).
»Ingen af os, der bor i Sjælsmark, har valgt at bosætte os der. Vi blev tvunget til Sjælsmark. Nu vil den nye regering overflytte børnefamilierne til et mere børnevenligt center. Det er vi glade for,« skriver asylansøgerne i den foreløbige version af brevet.
I sidste uge skrev institutionsmedarbejder Michael Høegh i et åbent brev, der blev bragt i Altinget, at det ikke er i børnefamiliernes interesse at flytte dem fra deres »trygge hverdag«. Han skrev også, at familierne er glade for at være på Sjælsmark.
Men det passer ikke, siger Ali Ghomali, der har stået for at indsamle underskrifter til brevet. »Alle vil gerne flytte,« siger han til Information.
– Er der ikke en eneste familie, der gerne vil blive?
»Jo. Der er tre familier, som ikke vil flytte,« siger Ali Ghomali.
Ifølge asylansøgerne bag det åbne brev, er de for aftalen mellem den socialdemokratiske regering og dens støttepartier om, at børnefamilierne skal flyttes fra Sjælsmark til et udrejsecenter med en »mere hensigtsmæssig lokalitet«. Et center der skal indrettes efter anbefalingerne fra Røde Kors og Ombudsmanden.
Derfor inviterer beboerne Mette Frederiksen og Mattias Tesfaye på besøg på Sjælsmark til en snak om, hvordan det nye center skal se ud.
»Vi håber, at det nye center er fri for pigtråd, hegn og uniformerede betjente. Vi håber, at værelserne ikke er beskidte og nedslidte, at der vil være fælles køkkener, og at vi igen vil få kontante ydelser, så vi kan lave vores egen mad,« skriver de i brevet.
Information har været i kontakt med Michael Høegh, som ikke har ønsket at medvirke. Han henviser til sit åbne brev.

Redaktionel kontakt:
Claus Overgaard Knudsen
tlf.: +4540408072
e-mail: [email protected]

**** DENNE ARTIKEL OG BILLEDMATERIALE ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF Information ****

Betingelser for brug af materiale fra Ritzaus Tophistorietjeneste:

– Forkortelser kan foretages i overensstemmelse med god citatskik.

– En artikel må forkortes, men ikke tilføjes stramninger eller udtryk, som afsenderen ikke kan stå inde for.

– Det skal tydeligt fremgå, hvilket medie artiklen kommer fra. Ansvaret herfor ligger hos mediet, der videreudnytter indholdet – også hvor afsenderen måtte have glemt at inkludere kildehenvisning ved udsendelse.

– Ritzau må ikke krediteres for artiklen eller angives som kilde.

– Materialet må ikke videreudnyttes kommercielt andet end i egne udgivelser.

– Hvis afsenderen har indsat link i artiklen, opfordres der til altid at publicere dette ved videreudnyttelse.

VIGTIGT VEDR. BRUG AF BILLEDE:

– Hvis der er tilknyttet billedmateriale til artiklen må dette anvendes i forbindelse med publicering.

– Rettigheden til anvendelse af billedet er dog udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende tophistorie, og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.

– Anvendelse skal altid ske med angivelse af den oplyste billedbyline (fotograf og medie)