OVERBLIK: Første test af kæmpeprojektet Cityringen

Beslutningen om at anlægge Cityringen blev truffet i 2005, og linjen skulle have stået færdig i januar 2019.

Byggeriet af Cityringen er det største danske anlægsprojekt i 400 år.

Det omfangsrige arbejde har ikke være uden problemer. Støjgeneklager, rapporter om sulteløn til udenlandske arbejdere og forsinkelser har præget mange af historierne om Cityringen siden anlægsarbejdet begyndte i 2011.

Bliv klogere på projektets omfang og udfordringer her:

* Cityringen vil med 17 nye stationer forbinde København H, Indre By, Østerbro, Nørrebro, Vesterbro og Frederiksberg med hinanden.

* Den nye forbindelse er dannet af cirka 15,5 kilometer tunnel, som er gravet af en 100 ton tung gravemaskine, der på en god dag graver 30 meter tunnel.

* Under udgravningen af stationer og tunnel stod Københavns Museum i 2008-11 for det største arkæologiske graveprojekt i hovedstadens historie. Arkæologerne kunne her slå fast, at København er ældre, end man havde troet hidtil.

* De mange stationsbyggerier foregik mange steder om aftenen og natten i tæt beboede områder. Det medførte en overflod af klager om støjgener fra byggeriets naboer.

* Efter en rum tid med klager vedtog et flertal i Folketinget "Nabopakken" i 2014. En pulje på 300 millioner blev afsat til kompensation og eventuel genhusning til borgere, der var generet af støj.

* Grundet klager og forskellige uforudsete problemer måtte hovedentreprenøren Copenhagen Metro Team og Metroselskabet, der skal drive Cityringen, i 2018 sande, at byggeriet ikke ville nå sin planlagte afslutning til januar 2019. Man rykkede slutdatoen til "sommeren 2019"

* Den sidste store knast for Cityringen er sikkerhedsgodkendelsen. Den er nødvendig for, at man må køre med passagerer på metrolinjen. Metroselskabet ved ikke selv, hvornår man vil modtage godkendelsen.

* Det har tidligere været fremme, at metrostationen på Østerport først vil være klar i 2020. Dette er dog ikke bekræftet af metroselskabet.

* Metrobyggeriet stopper ikke med Cityringen. Den bliver suppleret af Nordhavnslinjen, der efter planen skal stå klar i begyndelsen af 2020. I midten af 2024 åbner Sydhavnslinjen.

Kilder: Metroselskabet, Berlingske Business

/ritzau/