OVERBLIK: Napoleon og de Gaulle var elever på prinsens skole

Prins Joachim skal gå på fransk militærskole med stolt historie i Paris 7. arrondissement.

Prins Joachim er efter invitation fra den franske forsvarsminister optaget på det franske militærakademi École Militaire i Paris.

Her skal den danske prins læse en uddannelse, der består af to dele.

Her kan du læse mere om skolen:

* École Militaire har hjemme i det 7. arrondissement i Paris og åbnede for elever i 1756.

* I 1784 blev Napoléon Bonaparte optaget som elev.

* I 1787 lukkede skolen og åbnede først igen i 1878.

* Prins Joachim skal følge undervisning på Centre des Hautes Ètudes Militaires (CHEM), som blev oprettet i 1911, og hvor cirka 30 officerer hvert år uddannes i militærstrategisk ledelse og internationale forhold.

* CHEM optager omkring 25 franske og fem udenlandske officerer hvert år. General Charles de Gaulle var engang elev. Tidligere har der været indskrevet officerer fra for eksempel USA, Italien, Spanien, Tyskland og Storbritannien.

* Prins Joachim skal også følge undervisning på Institut des Hautes Ètudes de la Défense Nationale (IHEDN), hvor 70 erhvervsledere, politikere, embedsmænd og mediepersoner skal diskutere blandt andet internationale relationer og krisestyring.

Kilder: Kongehuset, hjemmesiden Come to Paris, det franske forsvars hjemmeside.

/ritzau/