Rumænien finder mulige dronerester nær ukrainsk grænse

29. MAR 2024 • 12:05UDLAND

De rumænske myndigheder har tidligere meldt om fund af fragmenter efter droner på landets territorium.

Der blev torsdag aften fundet fragmenter, der ser ud til at stamme fra en drone, på en gård i NATO-landet Rumænien nær landets grænse til Ukraine.

Det skriver det rumænske forsvarsministerium fredag i en udtalelse ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Det nationale forsvarsministerium er sammen med specialister indenfor det nationale forsvar, den offentlige orden og nationale sikkerhed ved at undersøge hændelsen, skriver ministeriet.

Der er ikke meldinger om tilskadekomne i Rumænien i forbindelse med fragmenterne.

Rusland angreb natten til torsdag mål i det vestlige og centrale Ukraine med missiler og droner.

Fragmenterne blev fundet omkring 20 kilometer fra Ukraines sydvestlige grænse på en ø i Donau i regionen Braila, der ligger i det østlige Rumænien.

Det er ikke første gang, at de rumænske myndigheder rapporterer om fund af dronerester i Nato-landet, efter Ruslands invasion af Ukraine.

I september rapporterede myndighederne to gange indenfor en uge om fund af dele af en drone på rumænsk territorium. Ligesom der også blev fundet fragmenter efter droner i december.

Dronerne var ifølge myndighederne magen til dem, der bruges af Ruslands militær i Ukraine.

Rumænien er ikke det eneste Nato-land, der grænser op til Ukraine, der på det seneste har oplevet at få dets luftrum krænket.

Søndag morgen sendte Polen sammen med en række af landets allierede flere militærfly i luften, efter at et krydsermissil havde krænket landets luftrum.

Ifølge Polen var der tale om en russisk missil.

Det polske militær oplyste, at missilet opholdt sig i polsk luftrum i 39 sekunder og nåede to kilometer ind i polsk luftrum, før det vendte tilbage til ukrainsk luftrum.

Noget lignende skete 29. december sidste år, da et russisk missil bevægede sig ind i Polens luftrum. Missilet befandt sig dengang i luftrummet i flere minutter.

Tilbage i november 2022 blev to personer dræbt, da et luftforsvarsmissil landede i den polske landsby Przewodow tæt på grænsen til Ukraine.

Her var dog ikke tale om et russisk missil, men et ukrainsk missil, som ved en fejl endte i Polen.

/ritzau/Reuters/AFP

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU