Norsk minister om kinesisk netbutik: Køb tøj et andet sted

30. APR 2024 • 08:56UDLAND

Temu forsvarer sin forretningsmodel og kalder den miljørigtig efter hård kritik fra norsk minister.

Den kinesiske netbutik Temu slår tirsdag tilbage mod kritik fra Norges klima- og miljøminister.

Søndag opfordrede ministeren Andreas Bjelland Eriksen (Ap) nordmænd til at købe deres tøj andre steder end den meget populære netbutik.

Kvaliteten af tøjet er for lav og bidrager til overproduktion, lød det.

Men Temu mener, at deres model er miljøvenlig.

Gennem Temu sælges der produkter direkte fra producenter til forbrugere, og det sikrer, at der ikke ligger store lagre af tøj, som ikke bliver solgt, argumenterer handelsplatformen.

- Derudover eliminerer vores måde at sende direkte fra producent til forbruger mange unødvendige trin i forsyningskæden, der normalt øger udledningen, siger Michael Falk i Agera PR, Temus nordiske PR-bureau, til NTB.

Det var i det norske medie MinMote, at Andreas Bjelland Eriksen kom med en hård kritik af tjenesten, der også i Danmark er blevet ganske populær.

- Hvis det bare handler om, at man skal have mere, ofte skifte ud, og at garderoben skal vokse uden en god begrundelse, så vil jeg jo sige: Køb tøj fra et andet sted, sagde Eriksen.

I Danmark var Temu den tredjemest populære webshop blandt danske forbrugere i årets første kvartal.

Det skrev Børsen fredag på baggrund af tal fra Dansk Industri.

Dansk Industri følger området med hjælp fra Epinion. I undersøgelsen blev 3151 personer spurgt, hvilken webshop de foretog deres seneste onlinekøb hos.

Tidligere har Forbrugerrådet Tænk frarådet danskere at købe produkter til børn på platformen.

Det skyldes, at paraplyorganisationen Toy Industries of Europe (TIE) i en test vurderede, at 18 ud af 19 stykker legetøj fra Temu var farlige for børn.

/ritzau/NTB

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU