Fire betjente er dræbt i skyderi i amerikansk forstad

30. APR 2024 • 04:48UDLAND

Betjente var i gang med en efterforskningsopgave i North Carolina, da de kom under beskydning.

Fire politibetjente er blevet dræbt i et skyderi mandag i byen Charlotte i den amerikanske delstat North Carolina. Fire andre betjente er blevet såret.

Det oplyser politiet, skriver nyhedsbureauet AP.

Tidligere lød antallet af dræbte på tre og antallet af sårede på fem, hvoraf en var i livsfare. Betjenten i livsfare afgik senere ved døden.

- I dag har vi mistet helte, som ganske enkelt blot arbejdede for at holde vores nærområde sikkert, siger Johnny Jennings, der er politichef i distriktet Charlotte-Mecklenburg.

En mistænkt gerningsperson er fundet død ved et hus, som betjentene skulle have ransaget.

Betjente fra politienhederne U.S. Marshals Task Force og Department of Adult Correction var i gang med at efterforske en sag om besiddelse af skydevåben i en forstad til Charlotte, da de kom under beskydning.

Betjentene blev skudt, da de nærmede sig huset. Herefter besvarede de skuddene mod den formodede gerningsmand i husets forhave, har Johnny Jennings oplyst.

Da personen faldt til jorden, blev der affyret flere skud inde fra huset.

Den formodede gerningsperson blev fundet død i forhaven. To andre personer blev fundet i huset og bliver afhørt. Det drejer sig om en kvinde samt en 17-årig dreng.

Politiet måtte tage et pansret køretøj i brug for at trænge ind i huset.

Skudvekslingen varede flere minutter.

Kort før klokken 21.30 dansk tid beskrev politiet stedet, hvor betjentene blev ramt af skud, som et "aktivt" gerningssted.

Mange veje i området blev spærret, så ambulancerne, der skulle hente ofrene, hurtigere kunne nå fra gerningsstedet til hospitalet.

Identiteten på de fire dræbte politibetjente er ikke offentliggjort.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU